1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Having trouble booting cdr's with gameshark / knife trick

Discussion in 'PS2 - Software boot discussion' started by Uxo12, Feb 3, 2005.

  1. Uxo12

    Uxo12 Member

    Joined:
    Feb 3, 2005
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Ok I have tried searching on here and on google and can't figure out how to get this to work.

    I start off by putting my gameshark (V1.6) in ps2 v4 and loading it up. Then go to start games without codes. Then I move the thing all the way to the right, switch the GS cd with the cd with memory card exploit and when i press X it just stays at a black screen, I heard to try and press R1 and O after I switch and still nothing. I havn't been able to boot anything yet, I tried doing a normal psx backup and the same thing happened. And as I'm writting this I just realied that I might have to use ps2 gameshark2 cd to boot exploit? But then still normal psx backups wont work. So how do I not get the black screen after boot? Thanks
     
  2. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    are you using the slide card to close the tray also?
     
  3. Uxo12

    Uxo12 Member

    Joined:
    Feb 3, 2005
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    yes I am, forgot to write that in.
     
  4. Uxo12

    Uxo12 Member

    Joined:
    Feb 3, 2005
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    anyone know what I should try?
     
  5. kcgunit

    kcgunit Guest

    all you need to do is take the top off or get the flip top, boot your gs select without codes, then when it ask you to insert your cd, flip the top or knife method or what I do is take the gs cd out and put the backup in and it works, I dont have the top on my ps2. This works with gs 1.6, 1.9, 2 and up
     
  6. Uxo12

    Uxo12 Member

    Joined:
    Feb 3, 2005
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    which version of GS do you have?
     
  7. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    Also, did you burn to cd-r or rw?
     
  8. Uxo12

    Uxo12 Member

    Joined:
    Feb 3, 2005
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I'm using CD-R, and now I have tried a ton of other ways that are supposed to boot games with GS like tapping x a bunch of times after swapping, holding reset the whole time, but still nothing works...
     
  9. kcgunit

    kcgunit Guest

    I have gs 1.6, 1.9, and 2 and they all boot cdrs only but dvds dont work, also make sure you back them up correctly
     
  10. Uxo12

    Uxo12 Member

    Joined:
    Feb 3, 2005
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Which GS disc did you use? only the psx code disc works for me, for the ps2 one it says insert format disc at red screen..
     
  11. MidoriVX

    MidoriVX Member

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    can you use a backup of GS to boot a backup of a PSX game? I mean if you use the Swap Magic CD > GS (backup) > PSX backup, will that work?
     
  12. Uxo12

    Uxo12 Member

    Joined:
    Feb 3, 2005
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    If I had a Swap Magic CD why would I need to use gameshark to boot the CD? (I don't have swap maigc, that's why im trying to use GS to boot.) Also, If I tried to use the PSX GS CD to try and boot memory card exploit and it just did the same thing.
     
  13. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    No, it would have to be the psx version of gs, and the swap magic cd wouldn't boot it.
     
  14. Uxo12

    Uxo12 Member

    Joined:
    Feb 3, 2005
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    So do you know what i should do? or why my GS2 PS2 CD says insert format CD as if it were burned?
     
  15. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    ok, lets get this straight, do you have a ps1 or ps2 gameshark?
     
  16. Uxo12

    Uxo12 Member

    Joined:
    Feb 3, 2005
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have gameshark 2 v 1.6 which is for ps2, it came with 2 discs, one for ps2 codes and one for psx codes, and it came with a dongle. the psx disc works fine but the ps2 disc acts like it is burned. hope this is clear
     
  17. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    ok, so the ps2 disc doesn't work (thats why you can't get the exploit to load). Do you know what version ps2 you have? How old is it?
     
  18. Uxo12

    Uxo12 Member

    Joined:
    Feb 3, 2005
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I'm pretty sure its a V4 Ps2 and ill double check now to make sure.

    EDIT: It's actually a V7 ps2 (SCPH-39001) dont know how i got v4 before.
     
    Last edited: Feb 6, 2005
  19. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    i know v9+ won't boot gameshark, but i think v7 should.
     
  20. Uxo12

    Uxo12 Member

    Joined:
    Feb 3, 2005
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Should but doesn't... any ideas why not?

    I read on another forum that "the new ps2s has double protection disk check!! like the version 7!!" is this true? meaning i cant use it with my ps2?
     
    Last edited: Feb 6, 2005

Share This Page