1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HdAdvance GT4 compatible?

Discussion in 'PS2 - Hardware boot discussion' started by abiss, Feb 23, 2005.

  1. abiss

    abiss Member

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    it goes to the boot creen then just stayes black. so is it compatible?
    and if i pc install do i need a dvd reader?
     
  2. KCJester

    KCJester Member

    Joined:
    Dec 4, 2004
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I would also like to know the answer, i have tried all enable methods and nothing, any help would be GREATLY appreciated, thanks!
     
  3. chaseacej

    chaseacej Member

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    did you install it using hdadvance or your pc. hdadvance doesnt support instaling dvd-9 games last i knew.
     
  4. aleitz

    aleitz Member

    Joined:
    Nov 9, 2004
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
  5. abiss

    abiss Member

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    when i do a pc install do i need to have a dvd player in order to transfer the game?
     
  6. mickK

    mickK Regular member

    Joined:
    Nov 19, 2004
    Messages:
    102
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    the disk GT4 is on is a dual layer disk and HD advance won't work with any games that are originally on a dual layer disk now there is a guide out there on the net that you could use to convert the game into a kind of DVD single layer image where you can get the game to work but still do not know if the game is going to work. I have heard people doing this and all it gets to is a copyright screen and after that the screen goes blank. of course if anyone can get this to work than please let us know.
     
  7. Xenokai

    Xenokai Regular member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Messages:
    741
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    has dual layer for the US version confirmed? my friend said he checked the disk and its single layer and works with hdloader no modes need not sure if its true he sound like he's telling me the truth
     
  8. damaged1

    damaged1 Guest

    damn. just got the hdd and gt4 was the first game i was trying to put on. disapointed.
     
  9. abiss

    abiss Member

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    r u sure. ive tried all compatibility modes and when it copied it only says the game is 2gb
     
  10. malcdogg

    malcdogg Regular member

    Joined:
    Aug 23, 2004
    Messages:
    572
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    hdloader\advance will work on a lot of dvd 9 games if installed via pc, though.
     
  11. Cue_Ball

    Cue_Ball Member

    Joined:
    Jan 11, 2005
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    how do you use the PC to download. I tried winHIIP and still got the black screen. Are there and setting that I am missing?
     
    Last edited: Mar 1, 2005
  12. malcdogg

    malcdogg Regular member

    Joined:
    Aug 23, 2004
    Messages:
    572
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    With this game, at this time, what it comes down to is, you can install the whole DVD9 game via your computer. But even if you do it still won't work. It's not compatible at this time.
     
  13. chaseacej

    chaseacej Member

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Not compatible at the time. The game performs random disk checks to make sure its there and GT4 uses the disk alot.
     
  14. NipFocker

    NipFocker Member

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    well then folks, how to we get it to work then??? I need answers.
     
  15. chaseacej

    chaseacej Member

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    You use the original disk or attempt to burn it using a dual layer burner which may not work.
     

Share This Page