1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

hdd and ssd boot problems

Discussion in 'PC hardware help' started by JabJab42, Jan 10, 2013.

  1. JabJab42

    JabJab42 Regular member

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    255
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Hey guys,

    first the system specs:
    asus p6t deluxe v1 mobo
    i7 920
    8gb ram
    850w psu
    9800gtx+ gpu

    anyway, today I bought an ssd ocz vertex 4. Plugged it all in, popped the win 7 CD in, deleted partitions of my old hdd and formatted both. Installed os on ssd. Now when my hdd is set to 1st priority for boot order it works just fine. But when the ssd is set as first it just says please elect proper boot device and reboot. How does that work..
    Last edited: Jan 10, 2013
  2. AfterDawn

    AfterDawn Advertisement

  3. smoggie66

    smoggie66 Regular member

    Joined:
    Sep 3, 2011
    Messages:
    112
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    so you have windows 7 on both ssd & hdd ? try disconnecting hdd then install windows again an make sure you set ahci in bios
    Last edited: Jan 10, 2013
  4. JabJab42

    JabJab42 Regular member

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    255
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    No they were both reformatted, clean install on the SSD, but for some reason it would only boot if the HDD was 1st priority on the boot list even if it was empty :S I just disconnected the hdd and re-installed...works fine now.

    Thank you :)

Share This Page