1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HDLoader not booting everytime

Discussion in 'PS2 - Hardware boot discussion' started by ZeRo_eFeX, Dec 10, 2004.

  1. ZeRo_eFeX

    ZeRo_eFeX Guest

    Hey,

    I bought an official copy of HDLoader and for some reason the disc is not recognised all the time which leaves me constantly reseting the console over and over again until i get lucky..
    Is it the disc at fault or is is my PS2?? Is there a way to fix this?? (That preferably doenst require opening up the PS2) I dont use any Mods/Chips by the way!!

    Thanks in advance!!

    [bold]ZeRo_eFeX[/bold]
     
    Last edited by a moderator: Dec 10, 2004
  2. superstui

    superstui Regular member

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Messages:
    414
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    1)make you have one of the fake disks that's circulating?

    2)mabey you Hd loader isn' compatable with your version PS2 and hd

    3)Scratched disk?
     
  3. ryan33

    ryan33 Member

    Joined:
    Dec 8, 2004
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Does anybody know if you can make copies of HD Advance. I just bought it but I don't want to have to buy it again if it gets scratched. Does anyone know if I can make an extra copy of it.
     
  4. ZeRo_eFeX

    ZeRo_eFeX Guest

    Hey,

    Cheers for the quick reply!!

    1.I dont think its a fake disc i bought it of a canadian HDLoader website and it came with box and instructions etc. (Although i did end up with a fake one when i bought a hdloader set on ebay lol so bought an 'official' one!!)

    2. The Harddrive is the Maxtor 120gb one that is recommended, im not sure about the PS2 compatibility but surely it wouldnt work at all if it wasn't compatible??

    3. The disc doesn't seem that scratched.

    Like Ryan33 said is there a way to make a backup of the disc?? Which doent need the use of a mod or swap disc etc??

    Thanks in advance!!

    [bold]ZeRo_eFeX[/bold]
     
    Last edited by a moderator: Dec 10, 2004
  5. halo13

    halo13 Regular member

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    214
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Try cleaning your laser. I have the same problems with games sometimes and that usualy means the laser is dirty. After cleaning it i get no more problems.
     
  6. superstui

    superstui Regular member

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Messages:
    414
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    ryan,
    i don't see why you couln't

    would would still need some sort of modification to play the Hd advance back up though.

    unless Hd advavced is compressed or whatever they call it.
     
  7. ciderv2

    ciderv2 Regular member

    Joined:
    Dec 1, 2004
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    use the memory card exploit and you won't need to use the hd loader discs
     
  8. dlocke

    dlocke Regular member

    Joined:
    Apr 5, 2004
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Yeah, HDloader is a pressed disc. It uses the Crazy Taxi TOC to trick the ps2 into recognizing the hdloader program as a ps2 game. A dvd burner can't do this. You could back it up but you'd need some sort of swap method (knife trick, swap magice, etc).

    Memory card exploit is a pain in the ass. Like twenty steps you have to do and I believe you still need a swap disc or ps1 game to get it to work.
     
    Last edited: Dec 13, 2004
  9. ZeRo_eFeX

    ZeRo_eFeX Guest

    How do the developers make PS2 pressed discs because im sure Sony wouldn't let the HDLoader developers make the disc lol.. Do they use some special Re-Writer or something??
     
  10. superstui

    superstui Regular member

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Messages:
    414
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    what is this exploit thing yu speak about?




    good question Zero
     
  11. ciderv2

    ciderv2 Regular member

    Joined:
    Dec 1, 2004
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
  12. tdao

    tdao Guest

    indeed the mc exploit is the best. it's simple and free. it may seem like a lot of steps, but in the end it's completely worth it. you'll need a swap disk, poptop, ps1 game, and walallaa you're ready to put hd loader AND hd advance on to your memcard. YES it has both of them and it's freeeeee
     
  13. ciderv2

    ciderv2 Regular member

    Joined:
    Dec 1, 2004
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    it only took me about 30 minutes to get the mem exploit to work, if i can do it anyone else can i'm sure, it looks complicated but it's a guide for dummies
     
  14. superstui

    superstui Regular member

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Messages:
    414
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    so because i don't be havin a swap/flip top i can't a be playing usin' da PS1 mem card exploit method?

    oh tarter sauce. :(

    oh wait...nvm...i got the original Hd Loader disk already ;) !
     
  15. ciderv2

    ciderv2 Regular member

    Joined:
    Dec 1, 2004
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
  16. superstui

    superstui Regular member

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Messages:
    414
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    ciderv2,

    dude great link. ppl should check it out.

    btw, is there any way to put your PS2 Hd in your comp., then put a downloaded file onto the hd through your comp, then reinstall the hd into your PS2 and using Hd Loader play?
     
  17. ciderv2

    ciderv2 Regular member

    Joined:
    Dec 1, 2004
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    search for the program WinHIIP.

    try to avoid using phrases that could be taken as you pirating copyrighted material, you may get banned
     
  18. superstui

    superstui Regular member

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Messages:
    414
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    remember... i own the game i'm downloading.

    is there a link about Winhip and a faq on it anywhere?
     
  19. ciderv2

    ciderv2 Regular member

    Joined:
    Dec 1, 2004
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    just google "WinHIIP download" and it should find it. you won't need a faq, the program is pretty self-explanatory
     
  20. superstui

    superstui Regular member

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Messages:
    414
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    alright,
    but i still need some sort of way to send files to my PS2 hd...

    Id there a way i an do it using USB?
    like a A to A connection?
     

Share This Page