1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HDloader not detecting hard drive

Discussion in 'PS2' started by gjsblind, Aug 24, 2007.

  1. gjsblind

    gjsblind Member

    Joined:
    Feb 23, 2007
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    my hdloader does not detect the hard drive someone please help
     
  2. rvinkebob

    rvinkebob Regular member

    Joined:
    Jan 3, 2006
    Messages:
    335
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Are your jumper setting on your HDD set to master? Have you properly inserted the HDD to the NA and or the NA into the PS2? Try those and report back if it still won't work.
     
  3. gjsblind

    gjsblind Member

    Joined:
    Feb 23, 2007
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    nope still nothing
     
  4. rvinkebob

    rvinkebob Regular member

    Joined:
    Jan 3, 2006
    Messages:
    335
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Try using a different Network Adapter or checking the port that connects to the PS2. It may be damaged.
     
  5. gjsblind

    gjsblind Member

    Joined:
    Feb 23, 2007
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    does the network adaptor have to be set up and i cant get another network adaptor
     
  6. rvinkebob

    rvinkebob Regular member

    Joined:
    Jan 3, 2006
    Messages:
    335
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    The network adapter will work right out of the box. You shouldn't need to set any switches or program it.
     
  7. gjsblind

    gjsblind Member

    Joined:
    Feb 23, 2007
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    what else could be wrong besides the adaptoe i got a 120 gb maxtor had drive could that be it
     
  8. Nessly

    Nessly Member

    Joined:
    Jun 25, 2004
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I have gotten the same error as you have a few times after I took it out to add some games through the PC. You may just have to re-instert the hard drive into the bay. The hard drive probably wasn't secure. At least, that always worked for me.


    FYI: I use a Maxtor 120 and a western digital 160 for my two ps2's, so incompatibility with the hard drives is NOT the issue.
     
  9. gjsblind

    gjsblind Member

    Joined:
    Feb 23, 2007
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i read somewhere that you have to format the hard drive how do i do that
     
  10. Nessly

    Nessly Member

    Joined:
    Jun 25, 2004
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    HDloader should automatically format your hard drive upon the first boot-up w/ the hard drive in. When you first boot-up with the hard drive (assuming the ps2 is recognizing your hard drive), a message will pop-up asking if you to format the drive. Say yes. (remember, whatever is on the drive will be lost)
     

Share This Page