1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

help!!! Can't boot my XBOX, get error code 05

Discussion in 'Xbox - Hardware boot discussion' started by mavi, Feb 12, 2005.

  1. mavi

    mavi Guest

    i want to take a largger hd to replace the original hd in the xbox. when i run the "unlock hdd" function of evox and reboot the xbox,i get error code 05. Now i cant' boot the xbox anymore because of this error.

    i guess the reason is my xbox's bios doesn't support using a unlocked hd to startup,so i think i should upgrade my bios to resolve the problem.BUT because i can't making the xbox startup,how can i upgrade the bios.IS THERE ANY OTHER METHOD to upgrade bios.

    PLEASE HELP ME!!
     
  2. AfterDawn

    AfterDawn Advertisement

  3. sjchu

    sjchu Regular member

    Joined:
    May 19, 2004
    Messages:
    201
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I guess you have softmodded your xbox. Now you know the less: you cannot unlock your hdd with softmod. If you know the key of you hdd you can try re-lock it from a PC. I guess you don't have it. Given that, your only way out is to install a modchip to re-lock your hdd. Once re-locked, you can remove the modchip and use the softmod as usual.

    Since you want to upgrade to a larger hdd anyway, after installing a modchip, you can hook up your hdd upgrade and use Slayer AutoInstaller to build the new hdd.
     
  4. mavi

    mavi Guest

    it's so kind of u.
    fortunately,i runned the backup program before unlocking the hdd. so i got the hdd key.And could u tell me how to re-lock my hdd from PC.
     
  5. tr19960

    tr19960 Member

    Joined:
    Feb 16, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    ok here you go..

    you will need to get a copy of xboxhdm from somewhere. click the make iso file then burn it to a cd-r. done good. then what you want to go is disconnect any hard drives you have from your pc and connect the xboxhd to the primary master. power on your computer with the cd-r we made in the master cd-rom. a small linux system will boot and give you 4 options. it is obvious but pick the 3rd option. then type this in lockhd -p 123412435346524513451 the numbers here being the lock number you have. then you are don turn off computer and put the hard drive back in the xbox. i just had this problem yesterday but i had no backup at all. no one could help but i will tell you the only backup you need in this situation reall is just the one on your xbox i was able to connect it to my pc as a slave and the use c-xbox tool to get the files and in the backup of one of the original files is all the info you need for your hd. just open them with notepad till you find the right one there is only three. liveinfo gave me the wrong key so after returning the drive to the xbox i got error 6 (locked with wrong key) wich is when i used c-xbox to get the right one. hope this helps its actually really simple once you get going. you should figure it out from here.
     
  6. chief679

    chief679 Member

    Joined:
    Feb 16, 2005
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Ive pretty much got the same trouble. Some background v1.0 120G HDD Xenium Ice Solderless had everything working then dvd2xbox froze or something powered down, now i get the error 5. it wont startup into XOS or anything since i flashed the bios and everything I guess please help
     
  7. tr19960

    tr19960 Member

    Joined:
    Feb 16, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    error code 5 means that the hard drive is unlocked. you need to lock it again the only i know is described above.
     
  8. DynatyxXx

    DynatyxXx Regular member

    Joined:
    Jul 30, 2004
    Messages:
    344
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    the hdd needs to be locked in order to boot.That bcuz of the stealth function.Well hold the power button hold for more than 3 seks and to boot to evox if that dont work it bcuz it wasnt a stealth mode rebuilt anyway get slayers and boot it.
     
  9. coromi52

    coromi52 Member

    Joined:
    Feb 10, 2005
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I had told the evox to make and eeprom back up but dont know where this is saved so i can lock my hd back up. Why did i unlock? Any help please. I have the original MS folder but cant find where evox put eeprom backup....
     
  10. coromi52

    coromi52 Member

    Joined:
    Feb 10, 2005
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    can i lock it with another modded box. or eeprom wont match? Also im trying to use cboxtool but doesnt c my xbox harddrive..Any help please
     
  11. DynatyxXx

    DynatyxXx Regular member

    Joined:
    Jul 30, 2004
    Messages:
    344
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    if u wanna lock your hdd add this line in your evox.ini where u can see it: Item "LOCK Hard Drive",@268
    Item "UNLOCK Hard Drive",@269
    You will now be able to lock and unlock hdd whenever u want.
     
  12. tr19960

    tr19960 Member

    Joined:
    Feb 16, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    try to hook your hard drive up as a slave using the jumpers on the back of the hard drive cxbox tool will not see it if its a master on the slave ide cable. xbox hard drive its automatically set up as a master if you have done that and it doesnt work i dont know what else to say. because you cant turn on your xbox. i couldnt even turn it on with slayers disk when this happened to me.
     
  13. wizrdeye

    wizrdeye Member

    Joined:
    Feb 9, 2005
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have been searching for a few days now. This was the closest descussion I have found. I thought I tripple checked my hard drive lock code, but wouldn't boot in Xbox. Took it back to the computer, when I tried to unlock it it wouldn't work. So it seems I messed up on the password key. Is there any way to unlock the hard drive or have I created an ugly paper weight?
     
  14. tr19960

    tr19960 Member

    Joined:
    Feb 16, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    well that depends, how did you lock it? if you used xboxhdm and did it from the floppy then it should have a record on the floppy of the code you used to relock it. and what error code are you getting on the xbox?
    and i made a mistake in one of the previous messages sorry i used fatxplorer to see the xbox hd on my pc. something like that might give you the lock code but i am not sure it was a while ago. there are a few other tools similar to this one so look for fatxplorer and you will find the others that seems to me to be your only chance if you locked it without a floppy. Good Luck!
     

Share This Page