1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help me No sound at all

Discussion in 'PC hardware help' started by dlc_dlc, Dec 11, 2004.

  1. dlc_dlc

    dlc_dlc Member

    Joined:
    Dec 11, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I am not hearing any sound playing.
    I am not having the driver cd so tried to find drivers from net.
    I installed the via ac97 enhanced audio controller but it doesn't work.
    The sound appears to play but i can't hear anything.
    I used the CPU-Z utility and it says:-
    motherboard manufacture:-ECS
    Model: P4VMM2
    Chipset: VIA P4M266
    Sounthbrige: VIA VT8233

    I dont know what drivers i need to install help
     
  2. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,014
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    128
  3. dlc_dlc

    dlc_dlc Member

    Joined:
    Dec 11, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Help me i cant find the drivers
    no sound at all.
    my motherboard is 2 years old
    it is the ECS P4VMM2
     
  4. ianski7

    ianski7 Guest

  5. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,014
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    128
    what windows are you using as last update from via for win98-xp is nov 15 2004 compared to 2003/05/29
     
  6. dlc_dlc

    dlc_dlc Member

    Joined:
    Dec 11, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have onboard sound
    motherboard is p4m266 1.0
    i don't know what drivers to install
     
  7. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,014
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    128
    go to the link i had posted, select your windows, select audio, select any of the via ac97, scroll down to middle of screen & press the orange/white box that says Via Vinyl Audio & download it to your desktop or where ever you download files/programs to. than go to that file & run & see what happens, post result
     
  8. dlc_dlc

    dlc_dlc Member

    Joined:
    Dec 11, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Well I have downloaded and installed the drivers but nothing works. The sound appears to play but I just can't hear anything. There is no error in device manager, it ssys the device is working fine. When i try to play any sound it appears to play but i can't hear anything. I am running two operating system - one win98se and winxp professional and there is no sound on both.
    Earlier there was no problem. Once there was a mistake in my pc so i took it to the person from whom i broght it he then replaced the motherboard and install a new hard drive. Now everything is working fine accept the sound.
    I am having a KOB P4M266 NDFSMx motherboard with onboard sound.

    I have checked that nothing is muted and also the onboard sound is enabled in bios.

    It has been 4 months now yet no solution.
    I tried drivers from via and motherboard site yet no sound.

    Please help.
     
  9. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,014
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    128
    try headphones in place of speakers, just in case speakers causing problem
     
  10. dlc_dlc

    dlc_dlc Member

    Joined:
    Dec 11, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have tried the speakers with tv and tape and they are working
     
  11. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,014
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    128
    possibility that a power regulator for onboard sound has died as i have ran into that problem with add on cards but was able to replace regulator & sound worked. check the motherboard for any cans(capacitors) that are domed instead of flat top or leaking brown stuff. otherthan that might have to get a pci sound card but disable onboard sound in bios. see if that tech can get sound working if board under a year old still under warranty
     
  12. dlc_dlc

    dlc_dlc Member

    Joined:
    Dec 11, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    please help
     
  13. dlc_dlc

    dlc_dlc Member

    Joined:
    Dec 11, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    well the warrenty has gone. i am saying that sound appears to play but i can't hear anthing. there is no error also.
     
  14. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,014
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    128
    regulator supplies power to sound chip but won't show an error in windows. i guess than you have to get a pci sound card than
     
  15. ceno82

    ceno82 Member

    Joined:
    Jan 12, 2004
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I have the same issue with a computer I built. Everything looks ok no brown stuff leaking ect.... Also I can't burn CDs they don't burn at all even though the prog will say they're done, they'll burn somewhat then mess up or they will burn all the way but songs will be skippy ect ....

    Ive tried everything !!!! I think it's a bad board and those freakin ARABS at Comp Terra are to blame. If you people ever shop using pricewatch then stay away from COMP TERRA they have a good raiting because they buy it off of people by offering a free mouse. Unless you pay for their $30 1 year warranty they will not get back to you until your 30 days are almost up and they will keep dicking you around to send the board back to the maker. Yeah its like that they don't even refund or exchange for broken crap they send to unknowing customers and it's our job to let the word out!!! Stay away from compterra!!!!!!
     

Share This Page