1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HELP!! my sims 2 doesnt work!!!!

Discussion in 'Video - Software discussion' started by Aubrea, Feb 24, 2007.

  1. Aubrea

    Aubrea Member

    Joined:
    Feb 24, 2007
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    My sims 2 PC doesn't work because i dont have a 'DirectX compatible graphics adaptor'. Can someone give me some help????
     
  2. rulisky

    rulisky Regular member

    Joined:
    Apr 26, 2006
    Messages:
    809
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
  3. Aubrea

    Aubrea Member

    Joined:
    Feb 24, 2007
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    thanks, is there any other way to fix it? if not thanks anyway.
     
  4. rulisky

    rulisky Regular member

    Joined:
    Apr 26, 2006
    Messages:
    809
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    You did not mention which video card model you have. But if it does not meet the requirements, the only way to "fix" that is buy a card that does.
     
  5. Aubrea

    Aubrea Member

    Joined:
    Feb 24, 2007
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    sorry i didnt know what you meant. I dont know what i have. How do i check?
     
  6. rulisky

    rulisky Regular member

    Joined:
    Apr 26, 2006
    Messages:
    809
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    When I right click on my desktop a dialog box pops up. Then click on Properties and then Settings. It tells me I have an nVidia GeForce 6200. See what yours says.
     
  7. Aubrea

    Aubrea Member

    Joined:
    Feb 24, 2007
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    it says i have a "Intel(r) 82810E Graphics Controller" at the top of it. And then in the middle below it, it says, "DirectDraw 1.00". but i dont know which one?!
     
  8. rulisky

    rulisky Regular member

    Joined:
    Apr 26, 2006
    Messages:
    809
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Most video cards are usually of the nVidia or ATI Radeon variety. Made by different manufacturers using chipsets based on one of these two.

    Sound like your video setup is neither. Sounds like it's probably built in, rather than a plugged in card. Games have specific requirements. The game sites usually list the supported video cards by model number. What you have stated is not mentioned on the list; as the list mentions nVidia and ATI.

    You will need to buy (and install) a compatible video card or the game will not run properly.
     
  9. Aubrea

    Aubrea Member

    Joined:
    Feb 24, 2007
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    okay
     
  10. corn

    corn Guest

    My friend had this problem with World of Warcraft, the only way to fix it is buy a new card.
     

Share This Page