1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help using emulators and homebrews

Discussion in 'Sony PSP - Mod and firmware discussion' started by iwannano, Feb 8, 2007.

  1. iwannano

    iwannano Member

    Joined:
    Jan 19, 2007
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I've been trying to put games on my psp can some1 please give me a STEP by STEP instruction on how to do it. if u tell me wat to do chances are i wont do it right so it has to be STEP by STEP. exactly how u did it the first time on your psp. I'll be very greatful. my fw is 3.03oe-c
     
    Last edited: Feb 8, 2007
  2. The_Arc

    The_Arc Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    what format you need?
     
    Last edited: Feb 8, 2007
  3. iwannano

    iwannano Member

    Joined:
    Jan 19, 2007
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i was trying to get snes/gba/nintendo ds games
     
  4. The_Arc

    The_Arc Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
  5. stevenps2

    stevenps2 Regular member

    Joined:
    Apr 13, 2006
    Messages:
    1,543
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    pushing your luck with ds lol.

    whats the problem,have you followed the readme of the programs youve downloaded?
    edit didnt see your post :0p
     
    Last edited: Feb 8, 2007
  6. The_Arc

    The_Arc Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    oh yea didnt see ds :p prolly wont find a good one of those for a while yet
     
  7. hexitnow

    hexitnow Active member

    Joined:
    Jun 18, 2006
    Messages:
    6,109
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    there will probably never be one.

    1.) the ds has two screens. something the psp def doesn't have.

    2.) the psp doesnt have touch screen support.
     
  8. SwordsG

    SwordsG Regular member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    500
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    True about ds in order for us to run it on psp.

    Touch screen is anlog stick.
    Find a way to be able to switch between screens,like screen 1 and screen 2.

    But there would be quite a lod of games we wont be able to fully enjoy with out the use of a ds.

    We all better of having it on xbox
     
  9. hexitnow

    hexitnow Active member

    Joined:
    Jun 18, 2006
    Messages:
    6,109
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    prolly wouldnt work on xbox either consdering the PC cant emulate it 100 percent yet.
     
  10. iwannano

    iwannano Member

    Joined:
    Jan 19, 2007
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i tried to used nesterj. i followed the steps at psp-hacks.com using kxploit and nesterj but when i was done, it would play. i went into my games folder in my psp and pressed x but it said game could not be started then had #'s inside ()'s. what did i do wrong? is it because i have 3.03oe-c is the emulator i am trying to old or something?
     
    Last edited: Feb 8, 2007
  11. The_Arc

    The_Arc Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    should be fine....have you put it in the GAME150 folder?
     
  12. iwannano

    iwannano Member

    Joined:
    Jan 19, 2007
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    no when i downloaded it automatically put it in the game folder ill try that
     
  13. The_Arc

    The_Arc Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    yea you pretty much have to run all homebrew in the GAME150 folder as far as i know. Let us know how you get on
     
  14. hexitnow

    hexitnow Active member

    Joined:
    Jun 18, 2006
    Messages:
    6,109
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Unless your GAME folder is set to 1.50 kernel, then u can run all 1.5 homebrew from the GAME folder.
     
  15. The_Arc

    The_Arc Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    You mean if i set my kernel to 1.5, i can just move all my GAME150 homebrew into /game and it will still work?
     
  16. iwannano

    iwannano Member

    Joined:
    Jan 19, 2007
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    ok i put it in the game150 and it said failed to load but and asked me to restore default setting. then it took me to the nester j screen that says save/ and state/................wat do i do

    also on my psp it says psp dev not nesterj is that normal?

    also i put donkey kong in the nes folder as a winrar file. was i supposed to extract it?
     
  17. hexitnow

    hexitnow Active member

    Joined:
    Jun 18, 2006
    Messages:
    6,109
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    yes TheArc that is right.
     
  18. The_Arc

    The_Arc Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Failed to load nester or the rom? and yes you do need to extract the .rar file and places it in ROMS.

    The dev thing im unsure about...

    Cheers Hex, didnt know that :)
     
  19. hexitnow

    hexitnow Active member

    Joined:
    Jun 18, 2006
    Messages:
    6,109
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Actually I think the NesterJ emulator can load compressed rom files. Either way youll have to create a ROMS folder and place it there. Navigate to it then run it.
     
  20. iwannano

    iwannano Member

    Joined:
    Jan 19, 2007
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    awesome ive done it thanx guys...but this is running really slow is there a way to get it to go faster?
     

Share This Page