1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help wanted!! Error messages 13, 14

Discussion in 'Xbox - Software discussion' started by l3ojangLe, May 2, 2007.

  1. l3ojangLe

    l3ojangLe Member

    Joined:
    Feb 26, 2006
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    So tonight i used SID3 and i went to restore the MS/Mod backup(i think it did, but maybe i didn't back it up to begin with the last time i installed unleashx)

    then i restarted the xbox, hoping it would go to the normal unmodded xbox dashboard, when i got error 13 dashboard error.

    so i burned slayers auto installer to a cd-rw and put it in, hoping to fix it.. that gave me error 14

    so i think my C drive is completely empty and has no idea how to boot anything?

    after a few years i finally managed to break my xbox, and surprisingly i'm not upsed
     
  2. haduke

    haduke Guest

    Sounds to me like you deleted everything. Do you have a backup disk anywhere with your eeprom file on it? Like a disk you might have made with xboxhdm? If not, then I really don't know what to tell you.
     
  3. l3ojangLe

    l3ojangLe Member

    Joined:
    Feb 26, 2006
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    the only backup i have is of the c drive before this happened

    i don't have a copy of the e drive

    but yeah, i have a copy of it on my desktop
    what should i do with it?
     
  4. l3ojangLe

    l3ojangLe Member

    Joined:
    Feb 26, 2006
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
  5. PAN5Y

    PAN5Y Active member

    Joined:
    Oct 3, 2006
    Messages:
    1,222
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    13 - kernel - Dashboard launch fail (due to missing/bad key, or anything else that would prevent it from running) and the dashboard didn't specify why it failed.

    The error it gives is because of the incompatibility between the (older) dashboard (4920) that older slayer cd installs and the new dashboard/kernel versions found in some new xbox's and found in xbox's that have been connected to xbox live (when you go on xbox-live, it'll upgrade your dashboard file to i believe it is now 5659.03. This dasboard is incompatible with the dash that (old) slayer cd installs (for example 2.5 or lower) for you.

    (In detail, in the eeprom chip there is a kernel which is incompatible with the dashboard (4920) that slayer installs.)

    So what do you do to fix it? You can use the dashupdate found on most new xbox games! Be sure to 1st unplug your ethernet cable before you do so!!!

    Besides that, just use a good installation disc and all is fine. Use a 2.6 slayer or something similar



    14 - dashboard - Error loading dashboard (dashboard generic error)

    Same thing as above (error 13). This time it is also a little mistake from you on changing names or having played around with files on the xbox harddisk. Error 14 is most often because you changed boot orders or names of startup files on the harddisk. It can also happen when you are rebuilding your xbox harddisk with a slayer cd and the power was cut.
     
    Last edited: May 17, 2007
  6. l3ojangLe

    l3ojangLe Member

    Joined:
    Feb 26, 2006
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    so you're saying all i need to do is put a game disc in it and it'll fix everything? restore my dashboard and everything?
     
  7. PAN5Y

    PAN5Y Active member

    Joined:
    Oct 3, 2006
    Messages:
    1,222
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Yes slayer will fix your errors
     
  8. l3ojangLe

    l3ojangLe Member

    Joined:
    Feb 26, 2006
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i think you should read my first post again...
     
  9. PAN5Y

    PAN5Y Active member

    Joined:
    Oct 3, 2006
    Messages:
    1,222
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    did slayer even work when u inserted it into your xbox?
     
  10. l3ojangLe

    l3ojangLe Member

    Joined:
    Feb 26, 2006
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i got error message 14 when i put slayers in my xbox...
    and any other game i put in...
     
  11. l3ojangLe

    l3ojangLe Member

    Joined:
    Feb 26, 2006
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    so basically all i need to know is: is there any way i can restore any kind of dashboard to my xbox, when it doesn't run discs or won't ftp?

    my assumption is no, so wahhhhhhhh.

    any help?

    thanks?
     
  12. cakes227

    cakes227 Guest

    do a hotswap
     
  13. l3ojangLe

    l3ojangLe Member

    Joined:
    Feb 26, 2006
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    as of right now i don't have a second IDE cable in my computer, and as i already mentioned.. i don't have a dashboard.

    is there a way it can still be done??
     
  14. cakes227

    cakes227 Guest

    i think you can hotswap by taking the ide cable out of your xbox motherboard and the dvd drive then connect it to your pc. or you could build an eeprom reader and use xbox hdm.
     
  15. l3ojangLe

    l3ojangLe Member

    Joined:
    Feb 26, 2006
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    forget it.

    i'll just get a new one/get a 360?

    i sure am going to miss all the software and files i had stored on it, though.
     
  16. mikeismad

    mikeismad Regular member

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    2,426
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    sounds to me like you have more money than you know what to do with if your going to just buy a new xbox when you can fix yours for free.
     
  17. l3ojangLe

    l3ojangLe Member

    Joined:
    Feb 26, 2006
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    yeah, until i find a way that actually might work, that's my best bet.

    i don't have second IDE cable, like i've already stated.

    the xbox doesn't run any DVDs, games, or whatever.
     
  18. mikeismad

    mikeismad Regular member

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    2,426
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    use the ide cable in your xbox. why do you need a seperate one?
     
  19. l3ojangLe

    l3ojangLe Member

    Joined:
    Feb 26, 2006
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    can you send a link to a tutorial or something, because i'm just not understanding how any of it can work?
     

Share This Page