1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

help with hd tuner!!

Discussion in 'Televisions' started by Duongz, Mar 4, 2007.

  1. Duongz

    Duongz Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I need some help with my samsung 32 inch with hd tuner. the model is lns3251d. I heard that u can get the local hd channel's signal with the built in hd tuner. I've tried a number of ways to do so but none has worked. any suggestions anyone?
     
  2. cheezzzz

    cheezzzz Regular member

    Joined:
    Feb 23, 2003
    Messages:
    356
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    You need an over the air antenna or a cable box subscribed with the HD package.
     
  3. Duongz

    Duongz Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i c... but my friend is in the same situation i am in and he has some of the hd channels.. he doesnt use the antenna or any special boxes
     
  4. MysticE

    MysticE Active member

    Joined:
    Nov 15, 2003
    Messages:
    2,787
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Jeez.... get an antenna or go move in with your friend.
     
  5. Duongz

    Duongz Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    lol... i c
     
  6. cheezzzz

    cheezzzz Regular member

    Joined:
    Feb 23, 2003
    Messages:
    356
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Good one!!
     
  7. diabolos

    diabolos Guest

    What service does your friend have? It sounds like they have standard cable service. It is possible to receive DTV local channels and some 24 hour HDTV networks for free.

    In my area TWC passed most of my locals and TNT-HD and Discovery HD theater for free (un-encrypted). All you need is a clear-QAM tuner built-in. I don't think the Samsung TVs have QAM tuners built-in. What TV does your friend have?

    Ced
     
  8. Duongz

    Duongz Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    He has a olevia 32" 2 series lcdHDTV (232V)
     
  9. diabolos

    diabolos Guest

    From what I see the Olevia 232V has no QAM tunning abilities. But maybe your cable company is different and uses ATSC over the cable line instead of or along with QAM.

    In any case.

    1) Find out what cable service your friend has.

    2) Run a channel search on your TV. First set it to look for cable channels. If that doesn't work set it for antenna channels.

    If all else fails you should erect an indoor or outdoor antenna or buy the same TV your friend has or its better from the same company ;)


    A partial list of tv makers that incorporate QAM tuners in to all their DTV/HDTV built-in tv sets:

    Sharp

    Toshiba

    Philips / Magnaovx

    Hitachi

    Sony (doens't put QAM into their Tube tvs anymore)

    Any tv with a [bold]Cable Card[/bold] slot!


    Hope this helps,
    Ced
     
    Last edited by a moderator: Mar 6, 2007

Share This Page