1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

help!

Discussion in 'PS2 - CD backup discussion' started by xtc187, Aug 24, 2004.

  1. xtc187

    xtc187 Member

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I was wondering if there is a new tutorial for ripping PS2 games, i have read other tutorials and they just confuse me, some talk about lba table and dvd checks and others dont. I have tried backing up few games but just end up with coasters.
    If anyone had a tutorial or could write one i would appreciate it a great deal and im sure it would be benneficial for other newbies too.
     
  2. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    what exactly are you talking about. dvd to cd ripping, or just 1 to 1 backups of games? if you want to do the dvd to cd method, you are going to have to deal with lba tables and dvd checks, no way around it.
     
  3. xtc187

    xtc187 Member

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    DVD to CD ripping, have u got a tutorial or anyting? i would greatly appreciate it!
     
  4. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    nope, i don't mess around with that. its different for every game. you can get a dvd burner for cheap, its much easier, and you get the whole game.
    _X_X_X_X_X_[small]V9 PS2, flip top, SMD, DVDLoader
    Pioneer 107, ritek g04
    DVD Shrink, DVD Decrypter, Nero[/small]
     
    Last edited: Aug 24, 2004
  5. xtc187

    xtc187 Member

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Iv got a burner, but if i don't have dvd cd's and want to put games onto cd.. i have the Bins/Cues/ image files etc.. but would i come across dvd checks and stuff?
     
  6. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    if you have bin and cue files, just burn to cd. what mod do you have?
     
  7. xtc187

    xtc187 Member

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    im using the swap method
     
  8. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    it gets complicated now. if the cd is bigger than 630megs, you can't boot it without buying breaker pro.
     
  9. xtc187

    xtc187 Member

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    oh.. hmmm, cant u use something else to make it work? like cdloader..
     
  10. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    nope, the only thing with a toc over 630 megs is breaker pro, no way around it.
     
  11. xtc187

    xtc187 Member

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    So what if i just burnt the bin/cue files onto DVD disks, would i still need to change the lba tables, and dvd checks etc?
     
  12. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    yep, you would need to change the cd checks to dvd checks.
     

Share This Page