1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HHD undetectable (HDLoader)

Discussion in 'PS2 - Hardware boot discussion' started by synistar, Feb 21, 2008.

  1. synistar

    synistar Member

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hello, I have a modded V9 with a cheap Neo12 modchip that does the job.

    Recently I bought a Seagate 160Gb HDD (ST3160815A) that is on the list of working hard drives. I formatted it with Winhiip using the 48bit HDLoader option, with the default values at first. Then I added a bunch of games that showed up fine in Winhiip. I installed it in the PS2 and booted up with 2 different versions of HDLoader (0.8b+ 0.7c). Two were CD, one was DVD. I get a hardware error, HHD not detected.

    When I turn the PS2 on, I can hear the HDD spin. I can also hear it kinda re-spin right before I get the HDLoader error. I'm pretty sure it's not the disk spinning.

    Now I've tried it on a friend's PS2 and I get the same results so it's not my PS2. The Network Adapter works perfectly fine for online playing and content downloading.

    The last thing I did was a full format, 48bit again, but I put every option down to 0Mb except the ones that can't be changed (which was advised in the help section).

    I have left the jumper on MASTER all the time (even on my PC because I don't have any IDE HDDs in the machine), tested it on "CABLE SELECT" because I read that some guy got it working that way, but it didn't help in my case.

    Now the only thing left that I can see is try a different Network Adapter even though it works fine for online functions. Should I try running HDLoader off the MC? I'm not sure if that would make any difference which is why I'm leaving it for last.

    This is really getting frustrating.
    Thanks for reading.


    edit:
    I can also see a yellowish orange light flash from inside the PS2 when it boots up.
     
    Last edited: Feb 22, 2008
  2. synistar

    synistar Member

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Found the problem: Defective Network Adapter. Bought a new one and everything's fine.
     

Share This Page