1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Homebrew trouble in 3.71 m33

Discussion in 'Sony PSP - Homebrew software' started by KidC, Nov 12, 2007.

  1. KidC

    KidC Member

    Joined:
    Nov 12, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    My 3.71 m33 with 1.50 add-on installed refuses to run any emulators and other homebrew programs. It runs psx games and irShell fine, but every time I try to run an emulator I get an 80020148 error. I've tried toggling between 1.50 and 3.71 kernels, and I just get the same junk.
    Anyone got any advice?
     
  2. mrgooey

    mrgooey Regular member

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Messages:
    4,058
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Where are u putting the emulators, and are u sure u installed the 1.5 kernal
     
  3. KidC

    KidC Member

    Joined:
    Nov 12, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Well, I tried both GAME and GAME150 folders as well as switching between GAME folder kernels. They both have the same results.


    And, yeah, I installed the the 1.50 kernel. I even went as far as to re-install the firmware AND the 1.50 add-on. No luck.

    It seems as if it's only having issues with the 1.50 homebrew.

    Maybe I should just throw my PSP at stuff.
     
  4. mrgooey

    mrgooey Regular member

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Messages:
    4,058
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    that wont help

    Put them on the Game150 folder. What emulator are u using?
     
  5. KidC

    KidC Member

    Joined:
    Nov 12, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I've tried Daedalus r13 and GBpsp so far.
    They're both like, "Nope. Ain't gonna work." and I'm all, "Uh-huh."

    They don't listen.
     
  6. Roffl

    Roffl Member

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I've had the same problem with gpsp. I haven't tried deadalus yet.
     
  7. mrgooey

    mrgooey Regular member

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Messages:
    4,058
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    so, are they giving u any icon or it just wont start ?
     
  8. Roffl

    Roffl Member

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I get the icon to start gpsp. But after the PSP screen, it tells me that an error has ocurred (80020148)
     
  9. baldog

    baldog Member

    Joined:
    Mar 14, 2006
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    do you have a UMD? put 1 or use No UMD configuration in the recovery mode...hope it helps!
     
  10. mrgooey

    mrgooey Regular member

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Messages:
    4,058
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    The No-UMD should have nothing going to do with this. However, did u have mess with the recovery mode like change the settings. Also, have u tried other homebrew game but not emulators.
     
  11. ufo59

    ufo59 Member

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    My PSP has 3.71 M33-4 with 1.50 add-on, I downloaded the Daedalus r13 pack with about 20 games included and installed both folders (Daedalus and Daedalus%) to PSP/GAME150 and it works great, no problem. Only think that doesn't seemm right is that one of the folders shows as a CORRUPTED file on my MS when choosing a game.
    For reasons stated below, I can't seem to figure this one out. I tried to install homebrew games and the ones that are single folder work fine, the one that have the two as (Daedalus and Daedalus%) either show both corrupted or one looks okay but wouldn't play and will give error "80020321" Can anyone explain to me where to place those folders so they don't show as corrupted. For instance: SuperMario War has smw and smw%, can't get them to work! Help anyone?
    I am total noob at this - never did it before and didn't think I would be able to get this far :)(started last night on 2.60 updated all the way to 3.71 M33-4 with 1.50 add-on) but it worked for me the first time :)
     
  12. psplvanub

    psplvanub Guest

    this will sound major stupid but have u turned the 1.50 kernal on in recovery? that was the reason my emu wasnt working.
     
  13. ufo59

    ufo59 Member

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Don't worry, you know what "they" say: "there is no stupid question just a stupid answer" so boy, am I in trouble now.
    I read somewhere that 3.71 M33-4 with 1.50 add-on does the 1.50 automatically or so, but even thou I did do it both ways, with 1.50 turned on and with 3.71 also. As I said, the emu works fine on the Daedalus except for the one corrupted file showing. Also, lot of games that are in the GAME150 worked just fine, but I can't get the games that have the two folders (one with %) working. Sorry, I warned you guys, that I am an absolute NOOB! So I do need help and did my research and search and can't find anything... would it help if I started a new post with this or would that be considered doble posting? Yeah, damn noob, hmm?
     
  14. shadde

    shadde Member

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    the no umd does have sumthing to do with it if it is at normal and there is no game in ur umd slot then it wont work
     

Share This Page