1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

How do you use XbeFix?

Discussion in 'Xbox 360 - Modding & Hacking' started by lilg_06, Jan 26, 2007.

  1. lilg_06

    lilg_06 Regular member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    1,106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    I have a xbox 1 iso, and want to repair the XBE file, so that I can use it on my 360, i downloaded xbefix, can somone tell me how to use it, thanks.
     
  2. PS2Menace

    PS2Menace Regular member

    Joined:
    May 1, 2006
    Messages:
    2,825
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Might want to post this in the xbox1 section.
     
  3. bhetrick

    bhetrick Active member

    Joined:
    Aug 14, 2003
    Messages:
    4,681
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Open dos in windows. Drag the xbefix into the dos window. Then hit space bar. Then drag the default.xbe into the window and hit enter.
     
  4. lilg_06

    lilg_06 Regular member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    1,106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    So, i have to remove the xbe file from the iso, how can i rebuild the iso after extracting the files then?
     
  5. adammy

    adammy Guest

    when i drag the default.xbe and xbefix.exe into a command prompt is says: "default.xbe is already valid"

    what does that mean?
     
    Last edited by a moderator: Jan 28, 2007
  6. lilg_06

    lilg_06 Regular member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    1,106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    It means the file is not patched, and its 100% original.

    Does anyone know of any other program that can repair or replace the xbe file so that its original?
     
  7. adammy

    adammy Guest

    does that mean, that i can use it on my console?
     
    Last edited by a moderator: Jan 28, 2007
  8. lilg_06

    lilg_06 Regular member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    1,106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    If your making a xbox 1 game backup, that you want to play on your 360, then yes, follow the above guide, and it should work.
     
  9. adammy

    adammy Guest

    just don't get where i uncheck the "Autopatch ISOs/Folders where applicable" as described in the guide :(
     
  10. lilg_06

    lilg_06 Regular member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    1,106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Go in "File / Preferences / General Settings", and you should see it.
     
  11. lilg_06

    lilg_06 Regular member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    1,106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Anyone made a succesful working backup of san andreas that works on the 360?
     
  12. adammy

    adammy Guest

    thanks lilg

    no hard feelings about the discussion earlier on?
     
  13. bhetrick

    bhetrick Active member

    Joined:
    Aug 14, 2003
    Messages:
    4,681
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    This is real easy. Just open the iso in wx360. Now, instead of extracting all files, just right click on the default.xbe by itself and select "extract file". Don't close wx360 yet.

    Then run the extracted file through xbefix.

    If xbefix repairs it, now just right click on the default.xbe in wx360 again, but this time select " replace file ".

    Select the fixed xbe and poof, your iso is fixed without having to extract and rebuild the entire iso.
     
  14. adammy

    adammy Guest

    @bhetrick

    when trying to fix the default.xbe, xbefix gives me this error:

    hashes are already valid.
    attempting to fix invalid signature
    ......................unable to fix signature
    unable to fix default.xbe

    any ideas, what could cause this error??
     
  15. bhetrick

    bhetrick Active member

    Joined:
    Aug 14, 2003
    Messages:
    4,681
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
  16. adammy

    adammy Guest

    anyone can upload an untouched GTA - SA default.xbe?
     
  17. adammy

    adammy Guest

    anyone?
     
  18. lilg_06

    lilg_06 Regular member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    1,106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    PM me your email address, and I will send you a fully work XBE file for SA. I finally made a working BACKUP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    :D
     
  19. adammy

    adammy Guest

    pm sent
     

Share This Page