1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HOW to backup WII GAMES.(guide)

Discussion in 'Nintendo Wii / Wii U' started by bunny_c, Feb 21, 2007.

  1. kidballa8

    kidballa8 Member

    Joined:
    Mar 15, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I READ THE TUTORIAL AND UNDERSTOOD IT, BUT DOES ANYONE KNO HOW TO BURN AND COPY THE ISO, GAME USING A LAPTOP, WHAT DVD BURNER WOULD WORK FOR THIS ON A LAPTOP? THANKS
     
  2. wiitard

    wiitard Member

    Joined:
    Mar 15, 2007
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    thanks for the feedback.... So verbatim disks are need?? This is a brand correct?
    I found an NEC drive at newegg, for $30, i guess that one will do. They also have verbatim discs.

    Verbatim only discs that will work, is that +R -R or +-RW??? I dont know anything about this stuff. Thanks!
     
  3. kidballa8

    kidballa8 Member

    Joined:
    Mar 15, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    OR EXTERNAL DVD-WRITER WOULD WORK?
     
  4. dime333

    dime333 Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Last edited: Mar 16, 2007
  5. killa024

    killa024 Member

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    The best Dvd Burner to use is the Pioneer 111d

    http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16827129001

    I have learned this from another forum. I was using the cyclowiz chip burning my games with a sony dvd burner. Using Verbatim -R dvds. Every game kept getting the cannot read disk error. Someone told me to get the pioneer 111d burner and it would fix the problem. I didnt believe it as my sony burner was pretty new. But I got it anyway. After burning the same games with the pioneer burner. Everyone played fine. Except the certain games that wont work with the cyclowiz. However I already switched to the wiikey and now all games work flawless. So using the LG drive to rip and the pioneer to burn. You'll be on your way to error free disks in no time.
     
  6. wiitard

    wiitard Member

    Joined:
    Mar 15, 2007
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    thanks killa, I just ordered the NEC burner and didnt get the Verbatim discs about 2 hours ago. I was waiting for another post, but decided to get the other burner. NEC burner should be ok, I hope!
     
  7. Jeff_73ca

    Jeff_73ca Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    If you are using a wiikey for your chip you can use any type of DVD -R/+R doesnt matter i have tried different DVD's and have NOT ran into a problem yet
     
  8. crazybuzz

    crazybuzz Guest

    I live in Australia and was wondering if anyone knew were to get this drive if you live in Australia?
     
  9. summer123

    summer123 Member

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i was just wondering if anyone has any ideas on what would happen to the wii with a mod chip when nintendo does updates? i have heard rumors about the xbox 360 machines that are modded being completely disabled with microsofts updates. any ideas?
     
  10. wiitard

    wiitard Member

    Joined:
    Mar 15, 2007
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    hey killa,
    thanks for that info, I canceled the NeC burner I bought and went to get a pioneer but they were sold out so I got one on ebay for about the same price and it comes with nero 7. any idea on what is the best brands for media disks?? Thanks dude!
     
  11. killa024

    killa024 Member

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Im not sure which is the best. But I know the Verbatim - R's work fine for me. Have had no problem since I installed the wiikey. Dont forgot to get a tri-wing screwdriver if you dont already have one to open up your wii. You will need it. I tried different types of flathead screwdrivers and none work. Almost stripped the screws on the side of the faceplate. They look like this, http://www.modchipman.com/triwing-screwdriver-gbagcwiietc-p-1558.html

    I dont use nero though. I use Imgburn. Its free. I burn all mine at 4x http://www.imgburn.com/
     
    Last edited: Mar 16, 2007
  12. edpowers

    edpowers Member

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I back up the wii game yesterday, after the dump the file was the right size 4.37GB or something like that but the extention is .rar instead of .iso

    What did I do wrong? Do I need to adjust the setting in winrar somehow? Thank you
     
  13. omunis

    omunis Member

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    When going to burn a game, do you need a specific file name for the image?
     
  14. wiitard

    wiitard Member

    Joined:
    Mar 15, 2007
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    killa,
    yeah i ordered the screwdriver when i got the wiikey. thanks you have been alot of help. i will try that imgburn as well. later
     
  15. killa024

    killa024 Member

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    You used raw dump correct? After it is done ripping to the hard drive. It should be in a .iso format. 4.37 GB (4,699,979,776 bytes) total. If its a rar file, when opened in winrar. Does it show the iso? And raw dump automatically lables your iso. I dont think it matters if you were to change it b/c once you burn it, its done.
     
  16. dred1080

    dred1080 Guest

    Hi, i have a laptop with a nec nd 6500a dvd re-writer, the driver that it uses is a microsoft one and whenever i try to install the nec version of the driver the system wont let me i need to modify the firmware but that cant be done with the microsoft driver, any1 have any ideas, if not can any1 recommend a reliable external drive, thanks
     
  17. edpowers

    edpowers Member

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thanx guys.. it seem that I need to correct the hidden file thing (not sure what it was, just googled it) as long as I go to explorer, then chang the setting to unshown hidden file the .iso showup.. okay now. .need to wait for wiikey to try whether my back up would work ;)

    thanx
     
  18. Valedion

    Valedion Regular member

    Joined:
    Jun 21, 2006
    Messages:
    188
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    im new with the wii i just got it so when you backup a game the wii will just play it or something has to be done i brought 2 wiis just in case something had to be done if not im selling one on ebay
     
  19. Jeff_73ca

    Jeff_73ca Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    if you notice you're on page 4 go to 1 and that will answer your question
     
  20. Valedion

    Valedion Regular member

    Joined:
    Jun 21, 2006
    Messages:
    188
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    when you want to know something you just say it it beats the time searching you genius
    <a href="http://photobucket.com" target="_blank"><img src="http://i47.photobucket.com/albums/f198/boyiloveskittles/Mr%20Kennedy/slappityslap.jpg" border="0" alt="Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket"></a>
     

Share This Page