1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

how to change start menu in windows 10

Discussion in 'Windows 10 forum' started by kookie56, Dec 20, 2016.

  1. kookie56

    kookie56 Regular member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    213
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    28
    Somehow my start menu looks different than it did. I don't know what I did, but iI would like it back to the way it use to look. Can anyone help me fix it back to the way it was?

    what start menu should look like. This is what the start menu use to look like.
    my start menu. This is what my start menu now looks like.
    I don't want to see the list of apps, unless I click on apps.

    Can anyone help me? This is a new computer and I am used to win 7 not win 10. I am lost when it come to fixing things like this in win. 10
    Please help. Thank you
     

    Attached Files:

  2. aldan

    aldan Active member

    Joined:
    Mar 24, 2007
    Messages:
    1,537
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    68
    i could be wrong,but i think this changed after an update.i just ignored it and got used to it.lol
     
  3. kookie56

    kookie56 Regular member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    213
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    28
    Is there a way to change it back, or undo the upgrade?
     
  4. aldan

    aldan Active member

    Joined:
    Mar 24, 2007
    Messages:
    1,537
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    68
    not so far as i can see.about the only thing you can do is click on your start icon and click on the top left icon to expand or minimize the apps.kind of pointless tho as it comes back the next time you click the start button.like i said,i dont even notice it anymore.
     
  5. scorpNZ

    scorpNZ Active member

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    4,013
    Likes Received:
    42
    Trophy Points:
    78
    I can do better than revert back to win 10 how about back to the future with classicshell.
    You have option of xp,win 7 or keep that shite win 10 start menu.
    It has other settings you can adjust including menu speed & cascading menu's etc,etc.Once you've got it how you like it use it's backup function as well,it'll save having to do it all over again if anything goes wrong with windows
    http://classicshell.net/

    edit:updates in windows don't affect classicshell as far as i can tell. I've been using it for a while starting with installing it into win 7
     
  6. kookie56

    kookie56 Regular member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    213
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    28
    Do you happen to know which update made the change to the start menu?
     
  7. aldan

    aldan Active member

    Joined:
    Mar 24, 2007
    Messages:
    1,537
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    68
    no,sorry i dont.i havent tried googling it tho.maybe some info there.
     

Share This Page