1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

How to Copy PS2 Backup

Discussion in 'PS2 - DVD backup discussion' started by vinceps2, Jan 10, 2005.

  1. vinceps2

    vinceps2 Member

    Joined:
    Dec 4, 2004
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I know how to make backups of my PS2 originals, but how do I copy a backup? I've tried DVD Decryptor and it doesnt work. Thanks
     
  2. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    dvd decrypter works for me. What media is your backup on? and what do you mean by it doesn't work?
     
  3. Jizmak

    Jizmak Regular member

    Joined:
    Dec 27, 2004
    Messages:
    2,584
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    You will need either a)-Modchip or b)-swapmagic w/slide card or flip top
    http://www.swapmagic3.com

    First off before you start burning

    Use Quality Media I use
    Verbatim dvd+r 8x 100 pack ( 24.99 )
    http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B0002IQ1I0/slickdeals/104-0984492-0108766

    Here is some simple instructions

    1. Take the ps2 game put it in the dvd rom or dvd burner, your choice.

    2. open the dvd decryptor program then go to to tool bar and hit MODE>ISO>READ. Then choose the correct dvd drive that the game is in as the "source". Also choose where you want the files to be stored on the pc hdd. THEN CLICK DECRYPT , or the huge graphical picture at the bottom of the program which makes it run. The game is now copying to your HDD. Take the game out when finished (it might take a while).

    3. Go to the same tab in dvd decryptor and choose MODE>ISO>WRITE. This will then let you look for the files you just created in step 2. Select the file that you just created. (There is only 2 files creadted so pick the .mdf) (The smaller file)Then click WRITE, make sure there is blank DVD in the drive.

     
    Last edited: Jan 11, 2005
  4. ajstp63

    ajstp63 Member

    Joined:
    Dec 17, 2003
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hey vinceps2, try alcohol 120
     
  5. KJK!LL£R

    KJK!LL£R Regular member

    Joined:
    May 20, 2005
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Are you sure that you pick the smaller mds file?
     
  6. Auslander

    Auslander Senior member

    Joined:
    Apr 23, 2004
    Messages:
    5,432
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    if you're referring to Decrypter, killer, then that doesn't matter; Decrypter burns the right file, anyway :)
     
  7. jpp01uk

    jpp01uk Regular member

    Joined:
    Apr 7, 2005
    Messages:
    878
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    i always pick the .mds file if i can
     
  8. alkohol

    alkohol Regular member

    Joined:
    Apr 6, 2005
    Messages:
    4,899
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Use Alcohol, Nero or DVD Decrypter. They're all easy and simple to me. On the other hand, I dig Decrypter and Nero more, perhaps due to the fact that I've had more experienced with them.
     
  9. KJK!LL£R

    KJK!LL£R Regular member

    Joined:
    May 20, 2005
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    When i read games onto my hd the mds file is always far smaller than the iso file so i always choose the iso file and maybe that is why i haven't had a successful backup yet?
     
  10. Madman73

    Madman73 Member

    Joined:
    May 24, 2005
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Does anyone have a list of PS2/DVD games that don't work?

    I just got started burning PS2 games for backups and the first one worked perfect. The second one didn't work. The first game was Need for speed Hot pursuit 2. The second was True crime.
    After doing my swap, True Crime's intro screen loads but when it tries to phase to the next screen I get the "please load a valid ps2 disk" red error screen.

    My friend told me that Mercenaries did the same thing to him.
    Maybe some of the newer games can't be copied this way?
     
  11. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    http://www.swapmagicfix.com
     
  12. Madman73

    Madman73 Member

    Joined:
    May 24, 2005
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    ok...

    It gave me a bin and a cue and two internet shortcut files.
    How do I apply them to the files that dvddecryptor gave me?
     
    Last edited: May 24, 2005
  13. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    read the directions from the link at the top of page
     
    Last edited: May 24, 2005
  14. Madman73

    Madman73 Member

    Joined:
    May 24, 2005
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    which link exactly?
     
  15. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    at the top of the swapmagicfix page, it says cd loader usage.
     
  16. Madman73

    Madman73 Member

    Joined:
    May 24, 2005
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I don't understand why I would use a cd loader for a dvd game. Wouldn't I use a dvd loader for a dvd game?
    If you look at the list you will see the true crime for the V7 is cdloader.

    Any more insight?
    Thx for your help so far :)
     
  17. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    1. did you read the instructions?
    2. cd loader and dvd loader are the EXACT same program.
     
  18. Madman73

    Madman73 Member

    Joined:
    May 24, 2005
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    yes, I have throughly read the instructions.

    So the dvd loader goes onto dvd and the cd loader goes onto cd-r right?
     
    Last edited: May 25, 2005
  19. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    yes, but they both do the exact same thing. I use the dvd loader version just because my swap magic cd doesn't work.
     
    Last edited: May 25, 2005
  20. KJK!LL£R

    KJK!LL£R Regular member

    Joined:
    May 20, 2005
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    when i am trying to write an image using alcohol 120% when i select my dvd-rom drive it doesn't allow me to set a datatype! Why is this?
     

Share This Page