1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

How to copy ps2 dvd with Alc.120%, but changing...

Discussion in 'PS2 - DVD backup discussion' started by shinobiz, Mar 12, 2005.

  1. shinobiz

    shinobiz Member

    Joined:
    Apr 19, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    the extention name. normally its set to .mds but i want to change it to .iso to test something. i know u can change it when its a normal cd, but i cant figure it out with a dvd cos it only stays on mds file extension for the image.

    any suggestions?

     
  2. snakegod

    snakegod Member

    Joined:
    Mar 13, 2005
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hi i have the same problem, When i was making images before it always made an ISO , but a freind set it up for me, now i reisntalled windows and i only make MDS fils, how do i burn them or get ISO :( :(
     
  3. hursty

    hursty Active member

    Joined:
    Nov 22, 2004
    Messages:
    4,618
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    66
    @snakegod
    just burn the MDS,use decrypter
     
    Last edited: Mar 13, 2005
  4. ccwdude

    ccwdude Member

    Joined:
    Dec 6, 2004
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    If your computer has Fat 32 file system, then you can't have a file that's bigger than 4GB. So, if you get a MDS file there is usually other files too. The mds file just merge the files together.
     
  5. snakegod

    snakegod Member

    Joined:
    Mar 13, 2005
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Theres the MDS file and a winRar fril which seems tro be the whole thing being 4.28 gigs, when i try to burn the MDS i get an I/O error thing :9
     
  6. snakegod

    snakegod Member

    Joined:
    Mar 13, 2005
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Oh the WINrar file is an ISO file.... or so it says when i add it to Alcohol 120% but it says theres something wrong with recording procdiur
     
  7. hursty

    hursty Active member

    Joined:
    Nov 22, 2004
    Messages:
    4,618
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    66
    use dvd decrypter to burn the MDS extension
    mode>iso>write

    select the MDS
     
  8. snakegod

    snakegod Member

    Joined:
    Mar 13, 2005
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    nope still wont work :(
     
  9. hursty

    hursty Active member

    Joined:
    Nov 22, 2004
    Messages:
    4,618
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    66
    what exactly are you trying to do?
    what image did you make?
    what did you use?(to make the image)
     
  10. shinobiz

    shinobiz Member

    Joined:
    Apr 19, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    thanks for the reply guys but not the answers im after. i'll re-write what i need.

    when i put the ps2 dvd into the pc, and when u go to make the Image, the file extension that it writes it as is a .mds file. I want to make an image with the extension as a .iso, NOT the .mds.

    ZF
     
  11. hursty

    hursty Active member

    Joined:
    Nov 22, 2004
    Messages:
    4,618
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    66
    are you using decrypter
    click through the settings and disable "create MDS"
     
  12. shinobiz

    shinobiz Member

    Joined:
    Apr 19, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    no i was using Alcohol 120%. ive only used this program because ive had a zero casualty rate for doing ps2 games.

    ZF
     
  13. hursty

    hursty Active member

    Joined:
    Nov 22, 2004
    Messages:
    4,618
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    66
    why are you woried about the MDS file?
    its only an extension of the iso
     
  14. snakegod

    snakegod Member

    Joined:
    Mar 13, 2005
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Im trying to backup LOTR a thrid age (ps2 game) but it keeps comming up with an error message, soemthing liek reocding procidure failed, it does it at the start before i think it even starts burning :9
     

Share This Page