1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

How to play eboot.pbp on psp??

Discussion in 'Sony PSP - Homebrew software' started by spideym11, May 2, 2007.

  1. spideym11

    spideym11 Member

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hey just downloaded a game and extracted it and got an eboot.pbp file i have tried putting it into my iso folder doesn't work and then tried psp/game150 folder still don't work.

    does anyone know how do i get a eboot.pbp game to work on psp??

    Thanks
     
  2. AfterDawn

    AfterDawn Advertisement

  3. johnc1234

    johnc1234 Regular member

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    706
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    it should look like psp/game/OtherFolder/EBOOT.PBP
     
  4. xFlamex

    xFlamex Regular member

    Joined:
    Apr 9, 2007
    Messages:
    122
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    downloaded?
     
  5. silentdan

    silentdan Member

    Joined:
    May 5, 2007
    Messages:
    93
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Just stick it int he psp/game folder but make sure that the eboot.pbp game is inside a folder of his own.
    For instance lets say i have castlevania so it would look like this..

    ms:\PSP\GAME\castlevania\eboot.pbp

    After this you should be able to see the game on your memory stick.
     
  6. jaygilent

    jaygilent Member

    Joined:
    Jun 14, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I tried this exact method with both a Final Fantasy 7 (disc 1) and a Final Fantasy Tactics

    I got the tactics as far as showing up on the stick, with the FFT screen and everything, but once u press confirm, it freezes (not even with the FF logo...it goes back to my custom background and freezes)

    the only button that works is the volume, which shows at the bottom as different icons

    have to hold down power to reset, then everything back to square one



    I think the problem may be that that ISO folder can only handle .CSO files

    well, the emulator not the folder..

    because I have two games that are CSO's which work

    and so far all my EBOOT's haven't

    I've also tried the EBOOTS in all the game folders, with folders, and without

    no luck...usually shows up as corrupt data
     
  7. silentdan

    silentdan Member

    Joined:
    May 5, 2007
    Messages:
    93
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Do u have a custom opening.rco installed aka cold boot,if so then thats your problem.Just replace that with an original backup and your problem is solved.
    Also if you try to play psx games then they definitely don't go in the iso folder instead try the game or game 150 folder.
    And also i dont think you ever mentioned what version firmware you are playing on,you need Dark Alex custom firmware to play iso,cso and psx so if you have original sony firmware then dont try any further cause its not possible.
     
    Last edited: Jun 15, 2007
  8. jaygilent

    jaygilent Member

    Joined:
    Jun 14, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    3.03oe-c, on a TA-082 motherboard

    I have a feeling it's what you just mentioned...custom firmware

    problem is, I bought my system very recently, and it was already modded...i'm still in the process of retrieving the backups made by the prior owner

    I have some sort of Ninja theme...

    Has little icons of various silver belts ,,,"Ninja Holster - Kunais left xxxx MB" ...japanese dude yelling out "YO!" when you confirm an action...

    not sure how to approach this
     
  9. jaygilent

    jaygilent Member

    Joined:
    Jun 14, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    err, not so much the custom firmware...more the custom icons/menu used within it

    which may be a problem getting back to the original, i'm not sure. I'll look into it more this weekend and post if i make any progress. I'm still very new to this stuff
     
  10. drakex

    drakex Regular member

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    893
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I gues the only way is to get the Liberty City GTA with the firmware 2.00 downgrade and then upgrade again, cause that is a really mess up problem

    the game folder is in the X:\psp\game or game150

    Doesnt matter and you need to be using the proper kernel mode for this... Recovery Configuration, advance options, kernel should be your custom firmware. eboot are a totally different matter.
     
  11. psp1515

    psp1515 Regular member

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    327
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Does anyone know how to downgrade 3.40 oea to 1.5? Because i am getting probloms with running the ISO's and CSO's. Need to downgrade.
     
  12. silentdan

    silentdan Member

    Joined:
    May 5, 2007
    Messages:
    93
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
  13. psp1515

    psp1515 Regular member

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    327
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    thanks again.
     
  14. rashid11

    rashid11 Member

    Joined:
    Nov 12, 2007
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    which is the game u downloaded???give me the link
     
  15. binkie7

    binkie7 Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Messages:
    18,492
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    @rashid11
    Well this thread is about 5 mos old and your question is pretty much off topic. Plus let's not go asking for links to download a game - piracy.
    Check the rules - link in my sig.
     
  16. LUFFYPSP

    LUFFYPSP Regular member

    Joined:
    Mar 31, 2007
    Messages:
    1,531
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    whoa,that cool!!!kakkoie...
     
  17. airwolf1

    airwolf1 Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    hi i have a fat psp on cfw 3,71 m33-4 i can't get eboots to show up on the ms they just say corrupted data i have tryed puting them i all folders please can someone help thank u
     
    Last edited: Jan 5, 2008
  18. airwolf1

    airwolf1 Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    the games are arcades greatest hits the midway collection/the atari collection and snes roms
     
  19. airwolf1

    airwolf1 Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i got them working thanks anyway
     
  20. bartmanxx

    bartmanxx Member

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    airwolf how did you make them worl? i have slim 3.71-4 m33 too.. but i cant play resident evil 3 eboot
     
  21. CLS63AMG

    CLS63AMG Member

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    yeah i need help too, i downloaded Beats eboot and i don't know where to put it in. I tried putting it in the psp/game folder with its own folder (being nec00001 something like that). Any suggestions guys?
     

Share This Page