1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

How to play N64 on a Gamecube

Discussion in 'Nintendo Gamecube - General discussion' started by koteshi, Apr 17, 2005.

  1. koteshi

    koteshi Regular member

    Joined:
    Feb 1, 2005
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Hello everyone.

    Does anybody know a way to play N64 roms on a gamecube without a broadband adapter?
     
  2. soccerboi

    soccerboi Guest

    Make sure you have hidden files enabled. Get phoenix, go to the tab that says loaders and click the top drop down menu to nintendo 64. Choose rom and click load. PSOLoad will try to load it, now go to the folder where the phoenix exe is located and there will be a hidden file called n64.iso. Copy and paste this to the desktop then rename it "*.gcm" and there you go.

    You can get Phoenix @ maxconsole.com

    You will need these two OCX's in same folder as phoenix for it to run.

    COMCTL32.OCX (http://www.ascentive.com/support/new/images/lib/COMCTL32.OCX)

    and

    MSWINSCK.OCX (http://www.ascentive.com/support/new/images/lib/MSWINSCK.OCX)
     
  3. koteshi

    koteshi Regular member

    Joined:
    Feb 1, 2005
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Thx, I'll give it a try with phoenix 2.5. So with the multi-game option in the new Cobra 1.1 I can put several games on a DVD and then boot them. Am I right?
     
  4. koteshi

    koteshi Regular member

    Joined:
    Feb 1, 2005
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Can I use all N64 roms or is there a size limit?
     
  5. Quezacotl

    Quezacotl Regular member

    Joined:
    Feb 4, 2005
    Messages:
    977
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Not even near all.

    here's list what works:

    Animal Forest
    ++Banjo Kazooie (confirmed by JAYSUN33)
    ++Blast Corps (confirmed by JAYSUN33)
    ++Body Harvest (confirmed by JAYSUN33)
    Cruise'n USA
    Dr.Mario
    ++ISS Soccer (confirmed by JAYSUN33)
    Legend of Zelda
    ++Mace the Dark Ages (confirmed by JAYSUN33)
    Mario 64
    MarioKart
    MarioParty 1
    MarioParty 2
    MarioParty 3
    ++Milos Astro Lanes (confirmed by JAYSUN33)
    Panel de Pon
    Paper Mario
    Pilotwings
    Pokemon Stadium
    ++Star Soldier (confirmed by JAYSUN33)
    Starfox
    Yoshi's Story
    ++Wave Race (confirmed by DixonButz)
    Zelda : Ocarina of Time
    Zelda MM (savegame stuck on start)
    Mario Party 2 (savegame stuck on start)
    Dr Mario (savegame stuck on start)
    Mario 64 (freeze with a white stripe on the bottom of the screen)

    Personally i have tried only:
    Mariokart (working)
    Zelda OoT (working)
    Zelda MM (did'nt got to work)

    And here's where you can find out more:
    http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/3/163215

    There is a size limit, only 32MB will work
    And those games work only that have samekind game engine than Zelda OoT.
     
  6. SuperTed

    SuperTed Regular member

    Joined:
    Aug 23, 2004
    Messages:
    190
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    uhm...about the Mario64:

    If you use the japanese rom, it works just fine.
     
  7. koteshi

    koteshi Regular member

    Joined:
    Feb 1, 2005
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    What about Shindou Mario 64 and Shindou Wave Race?
     
  8. imri

    imri Member

    Joined:
    Oct 31, 2004
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    nice list but i call bullshit, you tell me how you got paper mario to work and i'll paypal you a dollar
     
  9. Quezacotl

    Quezacotl Regular member

    Joined:
    Feb 4, 2005
    Messages:
    977
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
  10. koteshi

    koteshi Regular member

    Joined:
    Feb 1, 2005
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    And what settings do I have to make in Nero if i burn it on dvd-r?
    Thx in advance :)
     
  11. soccerboi

    soccerboi Guest

    @ Quezacotl: At least credit my work when you use it. I compiled that list from the list that Nintendo put with the emulator, and user input

    Super Mario 64 works, and you have to patch a lot of the roms to get them working. Get the patches at dextrose.com

    @ koteshi: Yes you can put as many as you want (that will fit) with the multiboot option. Just change the extension to iso, and burn!
     

Share This Page