1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

how to put downloaded games onto the psp?

Discussion in 'Sony Handhelds' started by kt123, Jun 28, 2007.

  1. kt123

    kt123 Member

    Joined:
    Jun 28, 2007
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    How do I put downloaded games onto the psp. I have a 4GB memory chip, I have movies, and music already loaded on. Please help me!
    -kt123
     
  2. BTFan

    BTFan Regular member

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    1,572
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    What firmware are you on?
     
  3. wichozzz

    wichozzz Regular member

    Joined:
    Mar 10, 2007
    Messages:
    606
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    iso folder or game folder..that's all
     
  4. BTFan

    BTFan Regular member

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    1,572
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    NO! IT DEPENDS! If he's on 1.50, then he has to put the .ISO file in the ISO folder in the root of his PSP and he has to put the two files of DevHook in GAME.

    If he's on a costom firmware, he only has to put the .ISO file in the ISO folder in the root of his PSP.

    To go to a costom firmware, you have to first be on 1.50 and I reccomend you go on 3.40 OE-A costom firmware.
     
  5. CKhaleel

    CKhaleel Regular member

    Joined:
    Feb 26, 2007
    Messages:
    1,669
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Custom, not costom lol.
     
  6. BTFan

    BTFan Regular member

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    1,572
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Whatever, we get the point, no need for those details!
     
  7. core2kid

    core2kid Regular member

    Joined:
    Jun 9, 2007
    Messages:
    2,441
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    What firmware are you on?
     
  8. secKEn

    secKEn Guest

    ummm... not working 4 me
    it ether freeses my psp, wont load, or takes forever too load...
     
  9. wichozzz

    wichozzz Regular member

    Joined:
    Mar 10, 2007
    Messages:
    606
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    ...u PSP got which Firmware ???
    check and tell us???
     
  10. secKEn

    secKEn Guest

    Well i got 3.40 oe-a so it should work fine if im not mistaken, but it will show the demo/ title screen when you hilight it but when you exicute it the screen will just go blank and the load led will go crazy and sometimes it will freeze my psp...
     
  11. wichozzz

    wichozzz Regular member

    Joined:
    Mar 10, 2007
    Messages:
    606
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    maybe u need back to 1.50-->3.30 oe-a--->3.40 oe-a again
    to fix u problem?
    ..or try reflash 3.40 oe-a It will generate the new dxar file DATA.DXAR
    hope this help
     
  12. dEEz_nUtz

    dEEz_nUtz Regular member

    Joined:
    Sep 10, 2006
    Messages:
    1,798
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    I guess the original poster of this thread wasn't really interested in knowing how to get downloaded games onto his PSP...Thats too bad-I was going to suggest he give PSPblender a try...

    secKEn-if you are using custom firmware,first format your memory stick so it will create the correct folders for you, then take your iso's and put them in the ISO folder in the root of your memstick..if you are having trouble with games loading and freezing up your PSP, it could be one of two things-you have a bad iso rip which is not uncommon-try finding a different one if need be. Or, you have a fake memory stick..To find out if thats the case, scroll over to the "memory stick" icon in your PSP menu and hit triangle so you get the information bar-select that and you will see the capacity and free space, along with the MagicGate text-if yours says "unknown", or "unsupported" after magicgate-its fake and it will cause the problems you are having.
     
  13. core2kid

    core2kid Regular member

    Joined:
    Jun 9, 2007
    Messages:
    2,441
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    When using ISO's on a PSP, you also need to have a UMD in the drive.
     
  14. marlino23

    marlino23 Regular member

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Messages:
    2,821
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    unless you go to recovery menu and enable no umd in drive. i prefer to have one in tho, preferably a good game, so if u get bored of iso's, u can play the umd lol.
     
  15. jmj1234

    jmj1234 Member

    Joined:
    Jul 1, 2007
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    when i put them on psp they say corrupted data also if i format my memory stick won't it delete my gamesaves,and if so can i store them on my ps3,or laptop/computer
     
  16. marlino23

    marlino23 Regular member

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Messages:
    2,821
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    yea u can store the game saves on ur pc, ps3,etc, sorry, but what version do have? u need an oe or 1.50 + devhook....
     
  17. jmj1234

    jmj1234 Member

    Joined:
    Jul 1, 2007
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i need dev.hook even tho i have 3.40 OE-A
     
  18. marlino23

    marlino23 Regular member

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Messages:
    2,821
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    no u don't, 3.40 oe-a runs all iso;s by itself thanks DArk Alex :D , if u have 3.40 oe-a it shouldnt say corrupted data, did u put it in the iso folder?, try converting to a cso.
     
  19. jmj1234

    jmj1234 Member

    Joined:
    Jul 1, 2007
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i created a iso file under rooot but i now will probbaly just format memory stick if that don't work how to i reflash also can i put cso/iso in psp/game
     
  20. marlino23

    marlino23 Regular member

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Messages:
    2,821
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    fell free to, it just will not find it, i think the game folder only holds PBP files, yea just try formating and tell me what happens k?
     

Share This Page