1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

how to transfer files from computer to xbox

Discussion in 'Xbox - Software discussion' started by fdu1983, May 10, 2005.

  1. fdu1983

    fdu1983 Member

    Joined:
    Apr 30, 2005
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    can anybody help out please... basically i just want to know the steps on how to transfer files from my computer to my xbox...do i need flashfxp....and an rj45 crossover cable?
  2. AfterDawn

    AfterDawn Advertisement

  3. Twinski

    Twinski Regular member

    Joined:
    Dec 29, 2004
    Messages:
    160
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Oyu answered your question by yourself. Some other things required:
    Modded xbox
    Dashboard of some kind or a chip boot screen.


  4. don_omar

    don_omar Member

    Joined:
    May 11, 2005
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Right people, this is easy, dont use crap like flashxp or any other clients, extra hassle u dont need.

    1. disable any firewalls (or set them to ALLOW when trying to connect to your xbox).

    2. Disable the LAN connection and connect the crossover cable to pc and xbox.

    3. Right click the LAN connection (under START/CONTROL PANEL/NETWORK CONNECTIONS), click "properties", under the "general" tab, go down the list, click on "Internet protocol (TCP/IP)" then click properties again. Use the following settings;-
    IP Address: 192.168.1.100
    Subnet Mask: 255.255.255.0
    Default Gateway: 192.168.1.1

    Click OK.

    4. On your desktop, you need to see an icon labelled "My Network Places" (If its not there, right click on your desktop, click "properties", click "desktop" tab, then click "customize Desktop...", tick the box at the top for "My network places" and click OK, and again OK to exit display properties).
    Right click on "My Network Places" and select "map network drive", then click the writing which says "sign up for online storage or connect to a network server", a wizard thing pops up, click NEXT, the next screen brings up a list of service providers, highlight the 1 which says "Choose another network location........." then click NEXT, in the space type this
    ftp://xbox:xbox@192.168.1.200:21
    click NEXT, the next page is the name, your choice, I just put XBOX on mine, click NEXT, then untick the box (open this..... when finished", click FINISH

    NOTE: ALL THE SETTINGS ABOVE ARE ASSUMING THEY ARE LEFT AS DEFAULT ON EVO X, IF YOU CHANGED THEM PUT THE PASSWORD BACK TO "XBOX" AND THE IP BACK TO 192.168.1.200 OR THESE SETTINGS WONT WORK!!!

    5. On xbox, goto settings and make sure it says "use static IP" YES.

    6. Reboot your xbox, on evo x dash it should display the IP as 192.168.1.200 (if it does not take note of step 5. and make sure the IP is set to this).

    7. Re-Enable the LAN on your pc, a bubble pops up "LAN Connection 100.0 Mbps ..."

    8. Finally, double click the "My Network Places" icon on your desktop and open the folder named XBOX (or whatever you specified in step 4.) and it should show you you xbox hard drive (C,E,F,X,Y,Z and D is the DVD-Rom).
  5. djboogie

    djboogie Regular member

    Joined:
    Oct 26, 2003
    Messages:
    819
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Flash FXP is much faster.
    You get around 11,000 k/sec using flash transferring files from PC to XBOX (depending on the quality of the xbox hdd)
    using the windows LAN method is too slow

    Flashfxp hassle? takes me all of a couple of seconds to connect.
    once setup, launch the program, click quick connect, easy.
    Last edited: May 11, 2005
  6. bobbyfree

    bobbyfree Guest

    Hi guys. I need a little help. How do I decide where to save emulators to?(c,e,f,g,h,etc.) And also I can ftp an emulator right into the xbox file right? Unzip file and transfer whole file? Am I on the right path? I'm using a softmodded xbox v 1.6. And Iam using evolution x v+3935.
  7. janrocks

    janrocks Guest

    Hello Don_omar, back to you, it all seemed to work up until the last step when the beast threw up the error message "windows cannot clear the ARP cache" whatever that means! any ideas on that as im getting a bit fed up of xp and thinking of returning to 98 as that did this stuff with a lot less hassle...progress eh?
  8. janrocks

    janrocks Guest

    Reporting back.. After lots of rooting around the basic problem is a fault in XP Pro sp1. ( Microsoft admit as much but that's all the help they wanna give out!!) The ARP cache for anyone interested is the table of IP addresses that exist on your network (with all the MAC stuff as well) and is used in packet verification. Research uncovered lots of interesting and dangerous stuff out there ( ARPoison, Ettercap,Parasite) that I really don't want to get involved with..Does anyone know how to clear this without hacking my network?? By the way this is a Microsoft mod for xbox versions 1.3-1.5.to make it hard for us all.This problem never happens with the early ones.
  9. janrocks

    janrocks Guest

    OK, further info...to clear arp cache from the Command Prompt type " netsh interface ip delete arpcache" and then do "arp-d" again at command prompt, if nothing happens then reboot and all should work, Thanks to all who have helped with this nasty all over the world...list to big, you know who you are...love and best wishes to all you good people....Jan
  10. janrocks

    janrocks Guest

    sorry.. should have read "arp -d*" without the quotes of course ( don't forget the "*"
  11. RedKronic

    RedKronic Member

    Joined:
    Jun 18, 2005
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi, I tried what don_omar said and i got most of the things but when i go into Netowrk connection and go in "XBOX" folder it says " FTP folder Error- Windows cannot access this folder. Make sure you typed the file name correctly and that u have permission to access the folder." please help me.
  12. janrocks

    janrocks Guest

    Hi, still having fun with this...maybe it's something to do with having administrator status or something for the networking aspect. Ill keep looking cos i'm trying to solve this too. so far tried it with the drive both locked and unlocked with no joy...keep you posted (don't hold your breath!!) Janrocks...still hacking in the real world!!
  13. xboxd00d

    xboxd00d Member

    Joined:
    May 10, 2005
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Just so you all know, them instructions what DON_OMAR posted are my handy work, I wrote them, he is taking credit for them.

    See my original post here http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/159444
    (right at the bottom of page 1)

    I have had about 9 PM's from people with network probs from that post and helped solve ALL of them!
  14. janrocks

    janrocks Guest

    xboxd00d nice to see u..thought I recognised something in there, couldn't quite put my finger on it.....
  15. janrocks

    janrocks Guest

    Hey..still having S*** with this problem..even tried 2 boxes together and they find each other fine..Xecuter3 bios has a different set of numbers from the evox dash, yet neither work.(even tried changing them to the same, cleared the arp cache and everything, the PC doesn't report "xbox connected" as it usually does)..flash fxp says "connection refused" (makes a change from "timed out") What the hell is going on...this should be simple!!!
  16. cato86

    cato86 Member

    Joined:
    Jul 10, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I cant choose ''static'' as an option, I can, however, change my static ip. I am wondering if the lan configurations has to match the static ip on the xbox? I'm using a switch... ?
  17. TechN9ne

    TechN9ne Member

    Joined:
    Jul 12, 2005
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Question when using action replay to transfer files some times it says not an xbox save. I know nothing about modding or anything of that nature but am extreamly interested can some one tell me what uncrushing a file means and how to do it for action replay also if any one has mods for halo 2 that work with action replay e mail me at fire_vapor@hotmail.com thankx

    PS. I am also interested in softmodding so if any one would be interested in helpin me with that email me
  18. YourMom31

    YourMom31 Member

    Joined:
    Jul 1, 2005
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    So, you have to have a modded xBox for this?
  19. halo_king

    halo_king Member

    Joined:
    Jul 14, 2005
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    need help with this i downloaded the hot coffe mod to my pc i want to upload it to my xbox how do i do this with out using internet access or ethernet cable because i dont have one will appreciate any reply or suggestions on how to do this e-mail me aaight

    -halo_king
  20. cato86

    cato86 Member

    Joined:
    Jul 10, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Burn it on a supported cd-RW...
  21. Dezmond

    Dezmond Member

    Joined:
    Jun 23, 2004
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi isn't it possible to get iso's and then burn them using DVD Decrypter to play directly on your Xbox?

    I didn't want to start another thread again since this board is flooded over and the FAQ doesn't really cover what I am asking for.

    So the question ''Can I burn an ISO on DVD with DVD Decrypter to play direcrtly on my modded Xbox?''

    Thx in advance,

    ┬ĄDez,.

Share This Page