1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HP Pavilion a1330n startup problem

Discussion in 'PC hardware help' started by Tunamcdermot, May 27, 2012.

  1. Tunamcdermot

    Tunamcdermot Member

    Joined:
    May 27, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    When I press the power button the CPU, power supply, and video card fans run and the power button lights, but nothing else happens - no POST, no BIOS, no video signal to monitor.

    I have replaced the CPU, re-seated all plugs and cards, and cleared the BIOS.

    Does anyone have any suggestions for where to go from here?
     
  2. Ripper

    Ripper Active member

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Messages:
    4,961
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    68
    Have you tried another monitor/cable/video card?

    What you're saying sounds like the PC is booting fine, you're just not seeing it? You would at least expect to see a BIOS screen or something.
     
  3. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,071
    Likes Received:
    79
    Trophy Points:
    128
    try another psu as most likely the 3.3volts is gone. also check the silver top cans on the motherboard that they are not domed like a frozen can of pop.
     
  4. Tunamcdermot

    Tunamcdermot Member

    Joined:
    May 27, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    The monitor is good, as is the video card. The computer appears not to be booting at all.

     
  5. Tunamcdermot

    Tunamcdermot Member

    Joined:
    May 27, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    None of the caps on the motherboard appear to be blown. Ill try your suggestion about the psu tomorrow (wife has the truck today).

     

Share This Page