1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

I am about to throw my ps2 out the window, Ico with swap magic

Discussion in 'PS2 - CD backup discussion' started by rindo, Oct 26, 2004.

  1. rindo

    rindo Member

    Joined:
    Oct 26, 2004
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I just got swap magic 3.2 and the slide card and all and I made a backup of Ico and when ever I try playing it swap magic just turns red or pink and it starts playin and freezes after about 1 second. I am burning the cd with Alcohol 120 and I am using Raw Dao and the PS2 template. What am I doing wrong? Tanks for the help.
     
  2. 2005

    2005 Regular member

    Joined:
    Jul 30, 2004
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Try reading and writing the disk slower... try cleaning the disk and try a different type/and or brand of media and post the results.
     
  3. rindo

    rindo Member

    Joined:
    Oct 26, 2004
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I am buring at 1x and using Maxell disks which are high quaility ... i dont know what to do, i tried backing up a diffrent game it wont even start burning....
     
  4. devilhunt

    devilhunt Active member

    Joined:
    Aug 30, 2003
    Messages:
    3,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    if it helps i made a backup of ico with clone cd and burnt a 4x the backup loads on my v7 ps2 with swapmagic cd (can't remember what make of cdr i used but will dig out the game and let you know)
     
  5. wannadie

    wannadie Member

    Joined:
    Oct 31, 2004
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    it could be as simple as ur PS2 laser is weak to read it or the is side of ur PS2 needs to be cleaned:)
     
  6. dud0r

    dud0r Member

    Joined:
    Sep 17, 2004
    Messages:
    93
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    ICO is on dvd, as for what i'm reading you are trying to play a dvdbackup with the swap magic cd, this will only work if you refresh the toc first

    and if you have it on cd it's a dvdrip swap magic can't play those unless there under 630 megs
     
    Last edited: Nov 1, 2004
  7. Xian

    Xian Regular member

    Joined:
    Jun 27, 2003
    Messages:
    956
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    My original Ico was a CD, not a DVD from what I remember. I didn't have to do anything special to back it up. I just use a freeware program, burnatonce, to do CD backups.

    Have you made other cd based backups and have they worked?
     
  8. Icemonkey

    Icemonkey Active member

    Joined:
    Feb 28, 2003
    Messages:
    1,611
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Ico NTSC version is CD-ROM and the PAL version is DVD-ROM. I have had trouble with Maxell discs reading properly in older PS2's. Try some Verbatim media if you can get it.
     
  9. mcfish

    mcfish Member

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi

    I've just picked up on this thread after experiencing similar problems to the original poster. Basically, I've got:

    PAL PS2 (PStwo)
    Swap Magic DVD 2 and CD 3.0
    an NTSC (US) copy of Ico.

    ...and I can't get it to load. I get the red screen, followed by "Sony Corporation of American presents", then it freezes. I tried it without a memory card and it freezes at the "continue without saving?" message.

    Any ideas about what might be going wrong? I've googled to no effect.
     
  10. freebeer

    freebeer Member

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi every one I've managed to back up a dvd game but I wonder if any one can help. I've just bought these swap disks and the pull card in the hopes that I can stop my kids for scratching their original disks. I've had a go with a dvd disk, backed up a game and played it no problem but when I put the cd swap disk in it dosen't boot up and dosen't ask me to "insert disk" is there anything I could be doing wrong?
    Thanks in advance!
     
    Last edited: Nov 30, 2004
  11. darkchaos

    darkchaos Member

    Joined:
    Nov 15, 2004
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    mcfish , i have the same problem as you :(,
    PS2 v7 NTSC
    SM discs

    i tried cogswap,hdloader,cdloader and the same, frezzes in the sony entertainment thingie and then nothing, the cd keeps spining tpugh but nothing :(
     

Share This Page