1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

I am going to softmod what do i need

Discussion in 'Xbox - Software discussion' started by lloydbus, Apr 25, 2005.

  1. lloydbus

    lloydbus Guest

    Hi Lloydbus here.
    OK,i have been to the search on this forum, and to google none of it helps me.
    I am new at this thing, but i would like to softmod my x-box.
    I need to know where to get the software or i need to download it/what is it for/how do i use it.
    What do i need to have, I have=

    X-BOX[i got it last year/and i have xbox live will it kill my xbox live]
    COMPUTER[WINDOS XP]
    That all,,,,

    Do i need more, i will buy it if i need more or if the softmod is not free.e-mail me if you need to.
    someone help me plzzzzzzzzz.
    thanks a lot.
     
  2. Yusayoh

    Yusayoh Member

    Joined:
    Apr 20, 2005
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    You need:
    router, hub, or crossover cable
    SmartFTP (most people use FlashFXP)
    Action Replay
    Action Replay 8MB Memory Card (comes with the action replay)
    Mech Assault, 007: Agent Under Fire, or Splinter Cell (not plantinum)
    gamesave exploit for any of the games above(download softmod installer deluxe)

    Once you have gotten those things, change your IP address to 192.168.0.1. Install Action Replay. Get the gamesave exploit from softmod installer deluxe and then drag the .zip file into the action replay PC Database. Drag it then into the memory card. Wait til its done then put it in the xbox controller. Leave the tray open and go to memory. Go to the memory card, go to the individual gamesave (not the game) and click copy. Go play the game. Load up the gamesave that says Run Linux (i think). Then backup your C drive and click install softmod. Then install either unleashx or evox (choose evox, its cooler). Now to get into the dashboard, you need to boot a game (chooose one, doesn't matter) and when the game is successfully loaded (shows like the menu for first player, multiplayer, options whatever), then open the tray and leave it open. The dashboard should come up. There you go! For ftping into your xbox:
    1. for the IP, put in: 192.168.0.2.
    2. For the username and password: xbox
    3. Done!
     
  3. lloydbus

    lloydbus Guest

    Hi lloydbus here.
    i will get what i need and then i wll try it, but do i put the IP on my xbox or pc.

    And will this kill my xbox live.


    THANKS SO MUCH FOR ALL THAT YOU HAVE DONE SO FAR.
     
  4. lloydbus

    lloydbus Guest

    Hi Lloydbus here.


    I needed to ask, If i could play copy or bzck-up games as well.

    THANKS A LOT
     
  5. joschez

    joschez Regular member

    Joined:
    Jan 6, 2005
    Messages:
    211
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    you could play copies, make copies, install appz= XBMC = Xbox Media Center, It plays movies, avi, mpeg, you could install a new harddrive, you could save your games in the new HDD. etc.
     
  6. lloydbus

    lloydbus Guest

    Hi Lloydbus here
    THANKS SO MUCH, But one more thing


    Will it kill my x-box live/or/Will x-box live be ok.
    THANKS SO MUCH FOR ALL YOUGUYESSS HELP SO FAR.
    When it is done it will be HOTNES!
     
  7. joschez

    joschez Regular member

    Joined:
    Jan 6, 2005
    Messages:
    211
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    If you mod your xbox you cannot play on xbox live but there are other alternatives
     
  8. Yusayoh

    Yusayoh Member

    Joined:
    Apr 20, 2005
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    You should make a backup of the mod if you want to go on Live. Then remove the softmod and go and play. BTW, you need to change the IP of your computer to 192.168.0.1 and i suggest you get a linksys router which is what I have and its very good.
     
    Last edited: Apr 26, 2005
  9. lloydbus

    lloydbus Guest

    Hi Lloydbus here
    I have it almost have it all I need the Action Replay 8MB Memory I will try to get it today. And what is a SmartFTP what do I do with it


    Ok, joschez you were saying that there were alternatives to x-box-live if I softemod my x-box,,,,,,,,, what are you saying.


    And Yusayoh what were you saying about makeing a buck-up of my mod,,, how do I do that.

    THANKS SO MUCH ALREADY, YOUGUYEEESS HAVE DONE SO MUCS ALREADY
    THANKS
    Yusayoh
    joschez
     
  10. Yusayoh

    Yusayoh Member

    Joined:
    Apr 20, 2005
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    When you use the gamesave exploit, it'll say backup C drive. Click that. Also, when you start out the xbox with the tray open (when it's softmodded), then click backup mod. SmartFTP is a program for FTPing and can be used to FTP into your xbox.
     
  11. lloydbus

    lloydbus Guest

    Hi Lloyd here.

    Thank so much for all the help.
    My Action Replay 8MB Memory Card is on it's way and I have all the help I...thank i will need.

    THANKS A LOT YNSAYOH AND JOSCHEZ
    THANKS SO SO SO SO MUCH... THIS IS ..............
    HOTNES!!!
     
  12. Yusayoh

    Yusayoh Member

    Joined:
    Apr 20, 2005
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    If you really liked my help, spell my name right. ^_^
     
  13. joschez

    joschez Regular member

    Joined:
    Jan 6, 2005
    Messages:
    211
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    [bold]"the two main programs are xlink kai and xbconnect. they basically fool your xbox into thinking it is connected to another xbox through system link, but you are actually connected to other people around the world who have one of these programs.

    u can dl both of the programs free online, and they work pretty well, but not as smooth or with the amount of people as xbox live."[/bold]
     
    Last edited: Apr 27, 2005
  14. lloydbus

    lloydbus Guest

    Hi Lloyd here

    HOTNES!!! YUSAYOH
     
  15. lloydbus

    lloydbus Guest

    Hi Lloydbus here.
    Ok, when my Action Replay come in and i softmod my X-BOX. And I am done softmoding.
    Now where do i go to get/download X-BOX game so that I can put the games on my X-BOX.
    And how do I do it.
     
  16. Yusayoh

    Yusayoh Member

    Joined:
    Apr 20, 2005
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    A program comes with softmod installer deluxe called DVD2XBOX which you can rip games to your xbox harddrive. All you have to do is get the game and burn it to your xbox using the program. I don't know where the games are to download off the net and I suggest you upgrade your harddrive (maxtor is good) so you can store more games cause you can only store like one game on your harddrive and halo 2 is too big.
     
  17. lloydbus

    lloydbus Guest

    Hi Llotdbus here.
    Will any hard drive do the trick or just a maxtor.
    i am locking at a
    DiamondMax 80 ATA 100

    Model: 96147H6

    Maximum Capacity: 81.9 GB

    Fast ATA/Enhanced IDE compatible

    Digital Signal Processor (DSP)-Based Architectureltra

    Cache Buffer: 2MB

    7,200 RPM Spin Speed

    Seek time: < 9.0 ms average.
    Is this a god one.
     
  18. Yusayoh

    Yusayoh Member

    Joined:
    Apr 20, 2005
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Any regular harddrive should work.
     
  19. Potisgood

    Potisgood Member

    Joined:
    May 3, 2005
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hey I'm wanting to Softmod my Xbox too. But I can't find a way to get Softmod installer deluxe. Do I have to have BitTorrent or whatever to get it?
     
  20. Yusayoh

    Yusayoh Member

    Joined:
    Apr 20, 2005
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Yeah, you have to get bittorrent and it's free.
     

Share This Page