1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

I have successfully installed new Xecuter 3 mod but can't use controllers!

Discussion in 'Xbox - Hardware mods' started by davidt800, Mar 7, 2005.

  1. davidt800

    davidt800 Member

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hi
    I have just finished installing my new xecuter 3. But the controllers won't work! When i flashed the bios i had to use the dvd remote, and now when i boot up with the chip enabled the controlelrs dont work and neither does the dvd remote.

    Also, when i boot up with the chip disabled it attempts to turn itself on three times and the successfully turns itself on, but i get nothing on the screen and the eject led flashes red and green.

    Many thanks
     
  2. Mr_Taz_UK

    Mr_Taz_UK Regular member

    Joined:
    Mar 9, 2004
    Messages:
    522
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    26
    If you get FRAG (flashing red and green) on your eject button then the mod is not quite sitting correctly!

    Do loop is working

    :eek:)
     
    Last edited: Mar 7, 2005
  3. davidt800

    davidt800 Member

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    What do you mean by that? I have soldered to DO cable to the motherboard and secured it with electrical tape so the DO is definately soldered on. Why wouldn't i be able to use the controllers?
     
  4. Mr_Taz_UK

    Mr_Taz_UK Regular member

    Joined:
    Mar 9, 2004
    Messages:
    522
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    26
    Man.....you read that fast!!!

    Sorry I changed the post just as you were reading it
     
  5. Mr_Taz_UK

    Mr_Taz_UK Regular member

    Joined:
    Mar 9, 2004
    Messages:
    522
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    26
    so you will need to wiggle it around a little more to make sure the pins are firm and of course make sure that the screw is as firm as it will go without any damage to the thread - you MUST be careful not to move the d0 pin around too much - it is very sharp and can damage the tracks around this point and render your Xbox useless.
     
  6. davidt800

    davidt800 Member

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Thanks for that. Do you have any idea about the controller though?
     
  7. Mr_Taz_UK

    Mr_Taz_UK Regular member

    Joined:
    Mar 9, 2004
    Messages:
    522
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    26
    could be related to the chip problem as your console is not booting properly
     
  8. davidt800

    davidt800 Member

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    It boots fine into the X3 bios but i get FRAG when i disable it, so it can't be the chip and if it was how would i fix the controller problem?
    Thanks
     
  9. Mr_Taz_UK

    Mr_Taz_UK Regular member

    Joined:
    Mar 9, 2004
    Messages:
    522
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    26
    Didn't happen before you got the chip....right? I can only suggest re-seating it. Other than that you may have a faulty chip.

    Apart from what I've said already...I'm outta ideas
     
  10. davidt800

    davidt800 Member

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    OK, so i either need to wiggle the chip around a bit or it is faulty. You said something about a screw, is this on the chip itself because i couldnt find it.
     
  11. Mr_Taz_UK

    Mr_Taz_UK Regular member

    Joined:
    Mar 9, 2004
    Messages:
    522
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    26

Share This Page