1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

i need help running an emulator on my psp 3.40 oea

Discussion in 'Sony PSP - Mod and firmware discussion' started by adam54, Jul 6, 2007.

  1. adam54

    adam54 Member

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i need help running the gpsp emulator on my psp 3.40 oea
    can anyone help plz
     
  2. XEnigmaX

    XEnigmaX Regular member

    Joined:
    Jun 16, 2006
    Messages:
    639
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    What problems are you running into?? If I had more detail, I might be able to help.
     
  3. adam54

    adam54 Member

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i downloaded the gpsp emulator and placed it in the 150 GAME folder but it shows up as corrupt on the psp
    i cant figure out whats wrong
     
  4. XEnigmaX

    XEnigmaX Regular member

    Joined:
    Jun 16, 2006
    Messages:
    639
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Did you download the 1.0 or the 1.5 version? If you downloaded the 1.5, make sure you put both the gpSP folder and the gpSP% folder in Game150. When you go into the PSP menu, there should be a corrupt data icon; it's the gpSP% folder, so don't delete it. The one directly above or below it will be the actual one you need to click on.
     
  5. adam54

    adam54 Member

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    it says the gpsp requires GBA BIOS image
    what does that mean???
     
  6. XEnigmaX

    XEnigmaX Regular member

    Joined:
    Jun 16, 2006
    Messages:
    639
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    The readme of the gpSP says that:

    We can't tell where to get it because distributing the bios is illegal.

    On a completely "unrelated" note, it's kind of fun to search Google with random terms such as gba_bios.bin
     
    Last edited: Jul 11, 2007
  7. pspmexicn

    pspmexicn Member

    Joined:
    Jun 4, 2007
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    just type gba_bios.bin in google theres were i got mine first website now im playing pokemon ruby(just to test it ^_^)
     
    Last edited: Sep 3, 2007
  8. adam54

    adam54 Member

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    thanx
    but i kinda need help to install monkey 64 v2 emulator
    i put the monk and monk% folders in the game150 folder and place the the roms in the monk folder but they are not showin up in the emulator
    do u know what im ddoing wrong?
     
  9. XEnigmaX

    XEnigmaX Regular member

    Joined:
    Jun 16, 2006
    Messages:
    639
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Don't use Monkey64, PSPMonkey abandoned that project nearly, if not over, a year ago. Daedalus 64 R12 just came out a little while ago, you can download it from:

    HERE.

    If the same thing happens with Daedalus, then feel free to ring us up again.
     
  10. adam54

    adam54 Member

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    it works
    but its pretty slow
    is that normal?
     
  11. adam54

    adam54 Member

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    do u know if there is a working ps1 emulator for psp
    and thanks for the help
     
  12. XEnigmaX

    XEnigmaX Regular member

    Joined:
    Jun 16, 2006
    Messages:
    639
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    The higher PSP firmwares in and of themselves have a built in PSX/PS1 emulator; however, you need to convert the .iso files in order to play them.

    My favorite converter is Simple Popstation Gui (click on it to take you to a download page.)
     
  13. adam54

    adam54 Member

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    what folder do i place he converter
     
  14. adam54

    adam54 Member

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    im pretty lost
    can u send me direction plz
     
  15. XEnigmaX

    XEnigmaX Regular member

    Joined:
    Jun 16, 2006
    Messages:
    639
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Popstation does not go onto your PSP, you open it up on your computer. After opening popstation, follow the guide I wrote

    HERE (it's the 4th post).

    on how to get PSX games onto your PSP (of course, replacing Vagrant Story with whichever game you are using.)
     

Share This Page