1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

I'm new.

Discussion in 'PS2 - DVD backup discussion' started by SirSynjin, Dec 16, 2004.

  1. SirSynjin

    SirSynjin Member

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Alright, I've just got a play station 2 with a modchip, and i'm a little curious and wondered if I can burn playstation 2 games and play it on there. Well, I know i can play burnt discs, now the question is. How exactly do I burn a ps2 game?! I've read many threads and I've downloaded many thigns, such as "Dvd decrypter," and, "Alchohol." Anyway, I've read others forums regarding on this situation, i believe I've gotten up to Page 102. Now, my problem is basically this. Can I put a Ps2 game within the Cd/dvd drive, and place a blank DVD-Rw within the DVD/CD Burner and just copy it? If not a DVD-RW, just tell me what dvd, and along with the steps. Now, how exactly DO i burn a ps2 game to a blank cd? I place the ps2 in the cd/dvd drive and it cannot read it, I'm unable to copy it onto the blank disc. Please tell me what I'm doing wrong. I've had this system for atleast 2 months now, and I've got no games thats are mine for it. Your help would be appreciated.
     
  2. bigmac999

    bigmac999 Regular member

    Joined:
    Oct 25, 2004
    Messages:
    435
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    First find out if the ps2 game you want to back up is cd or dvd. It should say on the box or on the disc.
    Now put the game in your dvd drive, start alcohol 120% and click 'image making wizard'. Set the program to read your ps2 game and this will create an image file.
    When this is complete, using alcohol select 'image burning wizard'. find the image you just created. put a dvd/cd in your burner and your away.
     
  3. SirSynjin

    SirSynjin Member

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Alright, I've done what you said Bigmac999, but I've ran into a problem. I set the "Datatype" to playstation2, and
    I just waited.. Nothing happened. I looked up at the "Cd/dvd device," exactly what should be there? What is "F:" Drive? I had put (D:) Drive and waited, nothing happen. Exactly what should I be expecting? I'm not really getting anything.
     
  4. bigmac999

    bigmac999 Regular member

    Joined:
    Oct 25, 2004
    Messages:
    435
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    You need to select what ever drive you put your game into, so if your dvd drive is 'd drive' select that, if its 'f drive' select that. When you have selected the right drive the 'next' button will light up. If you dont know which drive it is look in 'my computer'
     
  5. SirSynjin

    SirSynjin Member

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    But it doesn't light up. =(
     
  6. bigmac999

    bigmac999 Regular member

    Joined:
    Oct 25, 2004
    Messages:
    435
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    What doesnt?
     
  7. SirSynjin

    SirSynjin Member

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Next button :\
     
  8. bigmac999

    bigmac999 Regular member

    Joined:
    Oct 25, 2004
    Messages:
    435
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    try selecting f drive or any other drive listed. how many drives do you have? are they cd or dvd drives?
     
  9. SirSynjin

    SirSynjin Member

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have three drivers it says here.. (D:)HL-DT-ST CD-ROM GCR-8483B(1:0)
    (E:) Sony CD-RW CRX216E(1:1)
    (F:)AXV CD/DVD-ROM(2:0)
     
  10. bigmac999

    bigmac999 Regular member

    Joined:
    Oct 25, 2004
    Messages:
    435
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    if its a dvd ps2 game your trying to backup you need to put into your f: drive, which is your dvd drive. your d: and e: drives cant read dvd's.
     
  11. SirSynjin

    SirSynjin Member

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Ah! Alright, thanks! This is great. =)
     
  12. bigmac999

    bigmac999 Regular member

    Joined:
    Oct 25, 2004
    Messages:
    435
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Have you got it?
     
  13. SirSynjin

    SirSynjin Member

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Yep, i figured out i don't have the Dvd drive, so I used my pops comp. You pointed that out to me though.
     
  14. bigmac999

    bigmac999 Regular member

    Joined:
    Oct 25, 2004
    Messages:
    435
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Did your back up work ok?
     
  15. SirSynjin

    SirSynjin Member

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Well, i ran into yet another problem. Alright, i got the image thing to work, now I wanted to burn the image onto medium, (Fujifilm DVD-RW 4.7 GB Go 120 Min) And it says.. "Not enough space." What should I Do here? I mean, I Can't burn it?
     
  16. bigmac999

    bigmac999 Regular member

    Joined:
    Oct 25, 2004
    Messages:
    435
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Some PS2 games are dual layer, meaning they are bigger than 4.7GB. You need a dual layer DVD burner to copy these. What game are you trying to copy? Go to the folder containing your game image and check to see how big the file is, just hover your cursor over the image icon and it should tell you.
     
  17. SirSynjin

    SirSynjin Member

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I'm copying, "Champions of Norrath" Hey, is there a possibility that I could probably burn San andraseas?
     
  18. bigmac999

    bigmac999 Regular member

    Joined:
    Oct 25, 2004
    Messages:
    435
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    You could copy san andreas. Its supposed to be tricky to copy though.
     
  19. SirSynjin

    SirSynjin Member

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Using the same disc?
     
  20. bigmac999

    bigmac999 Regular member

    Joined:
    Oct 25, 2004
    Messages:
    435
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Using the same disc? I dont understand. You can only put one game on one disc if thats what you mean.
     

Share This Page