1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Is it just me that has this problem with backed up gta:san andreas?

Discussion in 'PS2 - DVD backup discussion' started by DyceBeats, Nov 26, 2004.

  1. DyceBeats

    DyceBeats Member

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Ok so I backed up one copy with dvddecrypter, everything normal, burn at 1x, it works fine until you get to like a room or out of a room where it loads. What should take around 10seconds takes literally 5minutes, as well as errors in sections such as little loading screens popping up in places for around a second.
    Then I tried burning the image again, same thing. So then I edited dvddecrypters read speed to 1x which ended up being 2.4x, and the same things happened.

    I have a ps2 v6 with a magic 3.1 modchip

    The game had some light scratches on it.

    Does anyone know the reason for this? Or how to fix it.

    Thanks heaps, Dyce.
     
  2. DyceBeats

    DyceBeats Member

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    oh, and I'm using Ritek G04 Dvd+R

    As I was looking over old threads with the same issue, could it quite possibly be that riteks are the problem with the burning of this game?
     
  3. mcnoodle

    mcnoodle Regular member

    Joined:
    Oct 29, 2004
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    the thing is im using bulkpaq dvd-r which are shit and work perfect
    sometimes when i turn on GTASA it has such slow loading times
    sometimes it has really good i dont know LOL
     
  4. mcnoodle

    mcnoodle Regular member

    Joined:
    Oct 29, 2004
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    the thing is im using bulkpaq dvd-r which are shit and work perfect
    sometimes when i turn on GTASA it has such slow loading times
    sometimes it has really good i dont know LOL
     
  5. XhyDra

    XhyDra Member

    Joined:
    Sep 29, 2003
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Wait you said you are using Ritek G04 DVD-R's right because there are no G04 +R's. If you did get those discs like that there is a possible chance that they might be fake. My backup worked read my thread on media I used etc. http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/129832
    Also just try different DVD-R media usually higher quality media on games like GTA:SA are a good choice because of extreme amounts of loading.
     
  6. DyceBeats

    DyceBeats Member

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    well umm I wasn't sure they were G04 lol, i just assumed as its not on the box, they're the 4x dvd+r.

    And although I have a dual burner for some unknown reason my Liteon SOHW-832S does not burn dvd- on any programs!

    So I guess I'll have to get some dvd-'s to work! argh, computers are so annoying sometimes.
     
  7. XhyDra

    XhyDra Member

    Joined:
    Sep 29, 2003
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hmm... DVD-R's not working?... DyceBeats update your LiteOn SOHW-832S firmware, heres a link to a good firmware update http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html go down on the page and download "VS0E - stock - unscrambled" patch you drive and then update the results.
     
  8. DyceBeats

    DyceBeats Member

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I've already updated the drivers to VS0E before through the LiteOn website :(.
     
  9. XhyDra

    XhyDra Member

    Joined:
    Sep 29, 2003
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Do you know the Media Code of the blank DVD's you are using?
     
  10. DyceBeats

    DyceBeats Member

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Ok here are the 2 different disc types I tried, first is a cheapy yet I have tried 5 different discs and all had the same errors.

    Pre-recorded Information:
    Manufacturer ID: SKC Co.,Ltd.

    Physical Format Information (Last Recorded):
    Book Type: DVD-R
    Part Version: 5
    Disc Size: 120mm
    Maximum Read Rate: Not Specified
    Number of Layers: 1
    Track Path: Parallel Track Path (PTP)
    Linear Density: 0.267 um/bit
    Track Density: 0.74 um/track
    First Physical Sector of Data Area: 196,608
    Last Physical Sector of Data Area: 0
    Last Physical Sector in Layer 0: 0

    And the other was my LiteOn disc that came free with the burner. Which I just noticed IS a ritek G04

    Pre-recorded Information:
    Manufacturer ID: RITEKG04

    Physical Format Information (Last Recorded):
    Book Type: DVD-R
    Part Version: 5
    Disc Size: 120mm
    Maximum Read Rate: Not Specified
    Number of Layers: 1
    Track Path: Parallel Track Path (PTP)
    Linear Density: 0.267 um/bit
    Track Density: 0.74 um/track
    First Physical Sector of Data Area: 196,608
    Last Physical Sector of Data Area: 0
    Last Physical Sector in Layer 0: 0

    I have searched and found a couple of others have had this problem too, and I've also emailed LiteOn about it.

     

Share This Page