1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ISO problem

Discussion in 'Sony PSP - Homebrew software' started by worley2, May 9, 2007.

  1. worley2

    worley2 Member

    Joined:
    May 9, 2007
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi all.

    Recently began using custom firmware after many months using 1.5 with DevHook.
    Upon installation I moved a couple of ISO and CSO files to the ISO folder on the memory stick (GTA Vice City Stories and Lumines II).

    Lumines runs fine but GTA VCS crashes when loading. They both worked fine when using DevHook and I can't understand what is wrong.

    I am now using 3.40 oe-a firmware and have also tried it on 3.03 oe-c.

    Any advice/help appreciated.
     
  2. worley2

    worley2 Member

    Joined:
    May 9, 2007
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    .....sorry meant to add that I have tried every configuration of enabling and disabling NO-UMD in addition to inserting and removing a proper game (Wipeout).
     
  3. dukeidude

    dukeidude Regular member

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    264
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    its probably just the ISO file itself, try downloading from a different source, i also would have stayed at 3.03 oe-c because there is more to do with it
     
  4. dukeidude

    dukeidude Regular member

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    264
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    its probably just the ISO file itself, try downloading from a different source, i also would have stayed at 3.03 oe-c because there is more to do with it
     
  5. worley2

    worley2 Member

    Joined:
    May 9, 2007
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thanks for your reply.

    It can't be the ISO, it works perfectly well when I use DevHook
     
  6. SilentKey

    SilentKey Member

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I too, am experiencing a problem loading .iso files on my newly backdated(1.5)-->updated (3.40OE-A) PSP. Some .iso files work fine, some don't work at all (preview looks fine, but a black screen is all that happens when I try to start the game). About 45% of the .iso files I've tried work, 45% black screen and another 10% have significant problems - 10% corrupt?(ie, load into the game, then lock up, or load without sound, etc).

    Some of the .iso files that hadn't worked started working when I toggled the "No-UMD" option.
    I know that a UMD must/should be in the PSP for .iso files to run, and have tried three different ones.

    Long explanation short: Does the UMD that "opens the door" have to be of a certain FW build? ie, FW 1.50, or a FW that is greater than or equal to the (.iso) game I'm trying to run? Sorry if this is a repeat question, I didn't find it in the forum archives.

    I have tried multiple different .iso files of the same game, so I do not believe that it is a corrupt file problem (At least for the total black screen ones). Please help.
     
  7. blackvamp

    blackvamp Regular member

    Joined:
    May 3, 2007
    Messages:
    1,173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    it doesn't matter what umd disk you put in, as long as it's a game.

    make sure all of your plugin's are also disabled. try switch between cso and iso.
     
  8. worley2

    worley2 Member

    Joined:
    May 9, 2007
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Last night I converted my GTA VCS to a CSO from ISO and it worked. Not sure if the problem is related to file size or something. Also, I used Wipeout umd which is pretty old so looks like any umd will work.
     
  9. blackvamp

    blackvamp Regular member

    Joined:
    May 3, 2007
    Messages:
    1,173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    cso is compressed, so something might get hung up doing the decompression.
     
  10. worley2

    worley2 Member

    Joined:
    May 9, 2007
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    No, it WORKS as a CSO, not an ISO.
    Strange, I know!
     
  11. blackvamp

    blackvamp Regular member

    Joined:
    May 3, 2007
    Messages:
    1,173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    O! That is wierd. I know another game that does this. DJMax portable 2. And that game only works with NO-UMD ENABLED....
     
  12. SilentKey

    SilentKey Member

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I found out my problem.
    In the advanced-->advanced configuration menu, I had all three options enabled (must have been by default...??? whatever)
    ie:
    Plain modules in UMD/ISO (enabled)
    Execute BOOT.BIN in UMD/ISO (enabled)
    Use isofs driver also in UMD-inserted mode (enabled)

    By disabling the three (especially the last one) I went from 45% compatibility up to, so far, 100%.

    Seems obvious in retrospect, but damned if it didn't take me forever to find out that those three need to be enabled. Must not be a common problem (But then why was it enabled for me? wth?)

    Great forum, thanks for all the help!
     
  13. blackvamp

    blackvamp Regular member

    Joined:
    May 3, 2007
    Messages:
    1,173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    they should be disabled by default. but if you enabled them in a previous oe firmware, they will still be enabled after you reflash to a newer oe
     
  14. Wakash

    Wakash Member

    Joined:
    Apr 12, 2007
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i want to thank silent key for fixing my problem, i had the same problem as he did, thank you so much. i dont think u know how grateful i am
     
  15. ksh911v

    ksh911v Member

    Joined:
    May 11, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi Guys, I have the same problem. But have tried with enabled and disabled and still no joy. Problem games are UEFA champions league and World championship snooker 2007. Any one get these working??
     
  16. mbaker600

    mbaker600 Guest

    All of mine are disabled and GTA VCS, Metal Gear Solid P.O does not work and Densha De Go: Osaka Loop (CSO File) locks up wihin 1 minute.
     
  17. m15ark

    m15ark Member

    Joined:
    May 15, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    pursuit force on my psp used to work but i rebooted and now it doesnt why?
     
  18. CLLOKY

    CLLOKY Member

    Joined:
    Jan 5, 2006
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
     
  19. SilentKey

    SilentKey Member

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Assuming you're already running a 3.xx OE firmware, the configuration menu can be reached by holding down the right trigger button (R) while the PSP is turning on. Note when I say "turning on" I mean turning on from off, not coming back from standby. As far as I know to turn the PSP off you have to remove the battery.
     
  20. worley2

    worley2 Member

    Joined:
    May 9, 2007
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    No, you don't have to remove the battery you just have to hold the power button up for 10 secs or so.
     

Share This Page