1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

keep going through dvd burners left and right

Discussion in 'DVD / Blu-ray drives' started by melowman3, Sep 6, 2007.

  1. melowman3

    melowman3 Member

    Joined:
    Nov 15, 2004
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Here is a good problem, I go through about 2 burners a year, don't matter what brands, I have used lite-on and Philips. The problem is I burn dvd's and cd's but within 3 or 4 months they no longer read blank or burn dvd's. I don't burn that many maybe 3 a month (dvd's). The thing is they keep burning cd's but not dvd's. This happens with both windows xp and vista. system specs below. Right now I am using maxell dvd's (single layer), but it doesn't matter the brand I have used verbaitum, memorex.

    amd 4800x2 (939)
    biostar 6100-939 mother board
    2GB corasir ddr 3200 ram
    Hitachi 300GB sata II
    IBM 60GB IDE
    Philips spd2413p dvd
    antic 500watt PS
    Connect 3d ATI 1900xt
    Western Digital 300gb sata USB hard drive
    using Nero 7.10
    Window Vista Home Premium
     
  2. onya

    onya Guest

    Perhaps it's from where the DVD's are from? If you don't have software to make the disc or files region free, then your optical drive may compensate for this apparent error. You have 4/5 changes before the drive is locked.

    [​IMG]

    I've got two changes left as you can see, but after getting AnyDVD i won't have to worry any longer. I honestly can't recall the circumstances that chewed up my options, but can be certain that it was before i got AnyDVD.

    As for DVD media quality, keep with Verbatim and Taiyo yuden. Give the other brands the flick if funds allow.
     
  3. melowman3

    melowman3 Member

    Joined:
    Nov 15, 2004
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    okay I tried the anydvd thing, didn't work. Thinking about paying big bucks for the plextor 760a, good idea?
     
  4. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,009
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    128
    moved to correct forum as not a dvd rom problem.
     
  5. onya

    onya Guest

    Have you checked your devise manager to see if the drive is locked or not?

    Plextor i've been told, are the rolls royce of optical drives. If the pennys allow then go for it.
     
  6. aabbccdd

    aabbccdd Guest

    the PX-760A isn't being made anymore so you will have a hard time finding one

    the new Plextor drives PX-800A and the PX-810SA are the only drives Plextor have now. BUT they are re-badged Pioneer drives with NEC chipsets.

    So you might as well buy an Pioneer drive or Lite-On both are the best on the market now also I've heard the Samsung are good drives/burners
     
  7. 0Nobody0

    0Nobody0 Guest

    Stop buying that junk...go with samsung...never had any problems.
     
  8. 0Nobody0

    0Nobody0 Guest

    Buying plextor is like buying prada or any other big name...still made in a sweat shop...they just make more profit margin...also like buying from an infomercial where the hasbeen sponsor makes alot of money selling the same thing......illusion.....or delusion....take your pick? SAMSUNG is quiet and relaible....
     
  9. aabbccdd

    aabbccdd Guest

    yeah I'm done with Plextor you're paying twice the price for them

    Samsung are very good drives we have a member here that burns at 20x with a Samsung and gets great results!!

    0Nobody0, i love you're 'One Liner" in you're profile lol
     
  10. JVC

    JVC Active member

    Joined:
    Apr 11, 2004
    Messages:
    2,121
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Sometimes, this will help your problem, and sometimes it doesn't. It won't hurt to try..........
    Go into your Device Manager, and find your drive. Right click on it, and choose "Uninstall". After it uninstalls, reboot, and let Windows detect new hardware, and install new a driver for you.
    Have you tried updating the firmware?
     
  11. melowman3

    melowman3 Member

    Joined:
    Nov 15, 2004
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    yes updated firmware, now it won't read anything, thanks to you all for your input, already ordered a liteon, and rma'ing this phillips.
     
  12. JVC

    JVC Active member

    Joined:
    Apr 11, 2004
    Messages:
    2,121
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    sorry for the troubles.
    LiteOn is a good brand. You should like it.
    Good luck!
     

Share This Page