1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

laptop can't connect thru wireless but can when using lan cable

Discussion in 'PC hardware help' started by mac_t13, Jul 25, 2015.

  1. mac_t13

    mac_t13 Regular member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    My laptop suddenly can't connect to internet using wireless home network (router) and it also don't appear in the wireless network list in my laptop (last time do) . When I tried using the LAN cable plug to my laptop and router, it can surf. May I know is it my router wireless spoil? Thank you.
     
  2. nopity

    nopity Member

    Joined:
    Feb 12, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    hi. im going to need a little bit of information before i will be able to help you. please tell me what kinda modem your using.
     
  3. mac_t13

    mac_t13 Regular member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I'm using modem- Thomson ST536V6 , router- D-link DSL-G604T. Now even my handphone also can't connect to the wireless newwork. Thank you.
     
  4. mac_t13

    mac_t13 Regular member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    My network connection shown : Wireless Network connection with a "Red Cross".
    After I plug my LAN cable, it shown another icon LOCAL Area connection with "NO Red Cross" and I can connect to internet
     
  5. mac_t13

    mac_t13 Regular member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    When I right click on the wireless network connection and click diagnostics, prompt me to select networks from list but there isn't any G604-wireless of mine. I click further, it prompt, none of the networks you have previously connected to are in range. Thank you
     
  6. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,010
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    128
    reset the modem\router back to factory defaults.
     
  7. mac_t13

    mac_t13 Regular member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    ok, I will try that. Thank you.
     
  8. mac_t13

    mac_t13 Regular member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    This morning when I on the modem, the WiFi network everything fine, so I did not reset it. But evening I on it again but it didn't work again, network not in range. May I Know is it the router wifi signal already no good? I used LAN cable, it works!
     
  9. tongs007

    tongs007 Active member

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    1,895
    Likes Received:
    47
    Trophy Points:
    78
    reset it as suggested, may
    need to change the signal settings
     

Share This Page