1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Laptop intermittent connection

Discussion in 'Windows - General discussion' started by tali1, May 4, 2014.

  1. tali1

    tali1 Member

    Joined:
    Apr 12, 2008
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I have several devices running off my Hub -all work fine except for one laptop.I intermittently cannot connect and get Error code: DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN message
    Even though i am not connected the network settings are showing that i am connected-which is unusual as every other time previous there was a lost connection any device would clearly show no connection with red cross
    The desktop pc which the hub is connected to shows "Network 2" as connection
    The problem laptop shows "Multiple Networks" and when i check settings it says "Network 2" the adapter is not connected
    I'm sure i need to sort out the settings- i'm not techie on connections btw!
    I just lost connection whilst trying to post this
     
  2. 2oldGeek

    2oldGeek Active member

    Joined:
    Jun 16, 2005
    Messages:
    3,690
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    78
    Do a Google search for: DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN maybe adding your browser name to the search and do some reading.
     
  3. tali1

    tali1 Member

    Joined:
    Apr 12, 2008
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I did that actually before originally posting -oh if only it was that simple! That, it now seems, to be just an annoying general error message
    Others may have same message but the scenarios seem to be very different from mine
     
    Last edited: May 5, 2014
  4. 2oldGeek

    2oldGeek Active member

    Joined:
    Jun 16, 2005
    Messages:
    3,690
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    78
    ?? start at the last point and work in. check any connecting cable by replacing it with a known good one. and go from there.
     
  5. richietea

    richietea Regular member

    Joined:
    Nov 10, 2011
    Messages:
    465
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    28
    Have you tried resetting winsock? try the command prompts below using cmd and admin privileges.

    netsh int ip set dns
    netsh winsock reset
     

Share This Page