1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Liteon trouble

Discussion in 'DVD±R media' started by Bundybear, Aug 17, 2004.

  1. Bundybear

    Bundybear Member

    Joined:
    Aug 17, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have a Liteon DVD burner (SOHW-812S)use Nero 6 and have added Firmware,but when i burn onto Princo DVD-R 4x and test it,it never seems to work,BUT when burnt onto another brand of disc it works fine.Any ideas?as friends have had no probelms with thses discs.Thanks
     
  2. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    your friends are lucky. Princo is a very poor quality media, not worth using. Get some ritek G04 discs for high quality and cheap price.
     
  3. john179

    john179 Active member

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    1,028
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    I have a lite-on burner and i would recomend you take
    sly_61019 advise and use Ritek as your drive will love them.
    John179
     
  4. RyanZ06

    RyanZ06 Guest

    My Lite-on burns fine with datawrite yellows and there super cheap :)
     
  5. john179

    john179 Active member

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    1,028
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    The yellow Datawrite are what i use in my Lite-on and as RyanZ06 said super cheap.Average price in the UK £7 for 25 now that's good

    John179
     
  6. Bundybear

    Bundybear Member

    Joined:
    Aug 17, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thanks guys for the help,just that those brands i have never seen in Australia.
     
  7. jetvarley

    jetvarley Member

    Joined:
    Sep 19, 2004
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Try http://www.xtreemtc.com.au/
    if you live in Melbourne they are at
    Church Street, Richmond, just near Victoria Street
    regards
    Jet
     
  8. john179

    john179 Active member

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    1,028
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    God that must be a record for the lonsest reply there Bundybear.But if your man jetvarley knows where to go in your neck of the woods take his advise if the price is right.
     
  9. herbsman

    herbsman Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 3, 2002
    Messages:
    4,332
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    I'm in England but I happen to know for a fact that there are a good few online shops that stock Ritek media in Australia , as I speak to a few mates in that anitpodean 'neck of the woods' ! :c)
     
  10. john179

    john179 Active member

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    1,028
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Me to mate there is plenty around Australia
     
  11. herbsman

    herbsman Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 3, 2002
    Messages:
    4,332
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    *Banter*
    john179: Best football team in the world ??!!?? LOL
    They are 13th in the league at the moment - heheh - I wouldn't say they are the best by a long way mate :)
     
  12. john179

    john179 Active member

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    1,028
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Banter
    Were the best mate and we will prove it again many of times.Nothing can keep the red devils down we live forever mate.
     
  13. Mort81

    Mort81 Senior member

    Joined:
    Jun 10, 2004
    Messages:
    5,921
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    Lite-ons actually prefer dvd+r media something about running OPC to adjust for wobble on dvd-r media. Try some +r's if your set top is compatable. If not you can always booktype them to dvd-rom and they should be compatable. I was haveing some freezing problems with my last batch of g04's so I switched to ritek dvd+r (media code ricohjpnr01) and every burn/rip since has played back perfectly.
     
  14. jase

    jase Guest

    Princo are poor and variable quality media which *needs* a robust drive/firmware to cope with them.

    LiteOn DVD writers are relatively picky things, particularly with DVD-R media, and lack the sophistication of Pioneer or newer NEC drives when it comes to calibrating media effectively.

    Put the two together and you get trouble, as you have experienced.

    If you want to use the Princo discs, buy an NEC 2510A.

    If you want to use the LiteOn drive, buy better media. Ritek G04 isn't a bad choice, but these drives like Ricoh-MID +R media best among the "cheaper" media, as Mort81 says. Install the latest bitsetting firmware to the LiteOn and you'll be able to write cheap end-of-line 4x Ricoh media at 8x.
     
    Last edited by a moderator: Sep 21, 2004
  15. john179

    john179 Active member

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    1,028
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    I'll go along with that jase as my Lite-on will do most media.However i had to update the firmware recently as it does not take well to some of the cheaper brands of media as to the correct speeds.I normally only use the yellow Datawrite 4 x speed discs.However i have been having some amazing results with my NEC 2510A since i put a firmware update on it.For some reason it lets me burn the 4 speed Datawrite at 8 speed with no loss in quality.Can't understand why buy hey who is complaining not me.
     
  16. totos

    totos Guest

    Can you find out the MID code of the Datawrite
    Yellow you use? In the past they were Princo, but these days they are Ritek G04...
     
  17. john179

    john179 Active member

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    1,028
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    The one ive been getting 8 speed out of have
    had batch No j3-05l23405108288817 (v2)Datawrite Ritek G04.

    Just opened another Batch H5-04024 so on they will just do the 4 speed expected.

    Weird sfuff but hey last 2 batches wrote at 8 speed so can't complain.Will keep a look out for simular batches on the market.
     

Share This Page