1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lost sound on MP4 video

Discussion in 'Video playback problems' started by FFFan, Sep 12, 2007.

  1. FFFan

    FFFan Member

    Joined:
    Sep 11, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi, newbie here, hope this is the right forum.

    I took concert footage on my mobile and on the advice of this website downloaded the VLC Media Player so I could play the MP4 file on my PC.

    I get the video but no sound whatsoever.

    What have I done wrong??

    thanks
     
  2. attar

    attar Senior member

    Joined:
    Jun 17, 2005
    Messages:
    11,509
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    128
    See if GSpot can identify the file, by dragging it onto GSpot and if it shows the audio as being present.

    http://www.headbands.com/gspot/v26x/GSpot270a.zip


    This (example only) shows the audio as AC3 and a system codec as being installed (although VLC has it's own codecs independent of the system).

    [​IMG]
     
  3. FFFan

    FFFan Member

    Joined:
    Sep 11, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi

    Ok - I think I may have done this now - the Audio section says CODEC - samr: AMR Narrowband and Stat - Status Undetermined.

    Aaaarrrggghhh I just want to put the clip on YouTube !!!
     
  4. attar

    attar Senior member

    Joined:
    Jun 17, 2005
    Messages:
    11,509
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    128
  5. FFFan

    FFFan Member

    Joined:
    Sep 11, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    thanks for your help but I'm just not having any joy with this at all. I'm just getting a giant Q with a question mark in it.
    I'll maybe contact Samsung becuase I don't think it should be this difficult.
    Sadly I am gigging again in 2 weeks timne so the same is going to happen......
     

Share This Page