1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

magic 3.1 error

Discussion in 'PS2 - Hardware boot discussion' started by ozzyboy45, Jan 2, 2005.

  1. ozzyboy45

    ozzyboy45 Member

    Joined:
    Dec 22, 2004
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i just got a magic 3.1 mod installed to my v5 PS2 it worked fine for the first day. today when i put A back up in,it say please insert a playstation or playstation 2 game.WHATS WRONG, please help.
     
  2. squizzle

    squizzle Active member

    Joined:
    Apr 19, 2004
    Messages:
    2,867
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Could be the game. Was it the same one you played the day before? Was it burned at 1x (should be)? What software did you use to rip/burn the game?
     
  3. ICP23

    ICP23 Member

    Joined:
    Jan 4, 2005
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I BOUGHT A MAGIC 3.1 MOD CHIP OFF OF MOD CHIP.COM AND I INSTALLED IT AND WHEN I WENT TO TURN IT ON THE LIGHT ON THE BUTTON TO OPEN THE TRAY DIDNT WORK CAN SOMEONE HELP ME.
     
  4. squizzle

    squizzle Active member

    Joined:
    Apr 19, 2004
    Messages:
    2,867
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    ICP, you should type with caps off, people might think you're yelling (actually they WILL think you're yelling). Are you sure you got the correct chip? I know when I installed mine and put the PS2 back together I punctured the ribbon cable that connects the reset and eject buttons to the main board. Maybe you're having cable issues too. Other than that I don't know, maybe it's wired wrong.
     
  5. ICP23

    ICP23 Member

    Joined:
    Jan 4, 2005
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    the wires are in the correct place but tjhey gave me a yellow wire and i installed soldered that and the eject button worked fine the i tried it again and it didnt work i tried everything and nothing works so i took out the mod chip and it still didnt work so now i have a new ps2 i got it today and now i'll have to buy games instaed of weell you know.
     
  6. loopit

    loopit Member

    Joined:
    Feb 18, 2003
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Why not mail it off and pay like $70 to have it installed by a professional?
     
  7. ICP23

    ICP23 Member

    Joined:
    Jan 4, 2005
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    because it's illegal and now i have no idea what ps2 version i have and i'm not gonna buy a new one in case something happens ti this one.
     
  8. loopit

    loopit Member

    Joined:
    Feb 18, 2003
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    It's a illegal to copy games that you do not own but it is not illegal to modify your PS2 or install a modchip (unless you're in the UK) so you can play backups of games you own. I've lost over $150 in games that got ruined before I had a modchip installed and backed up my games. If you own the game the DMCA allows you to make (one) copy of it for backup purposes.
     
    Last edited: Jan 5, 2005
  9. loopit

    loopit Member

    Joined:
    Feb 18, 2003
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
  10. ozzyboy45

    ozzyboy45 Member

    Joined:
    Dec 22, 2004
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Its okay i took it to where i got the chip from it was a faulty chip and was replaced for free
     
  11. rcade

    rcade Guest

    Mod chips aren't illegal in Te USA. It is Illegal to install a modchip to get it to play copied games that aren't yours.
     

Share This Page