1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Matrix infinity Manager + Installing Sofware

Discussion in 'PS2 - Hardware boot discussion' started by speedi, Apr 8, 2005.

  1. speedi

    speedi Member

    Joined:
    Dec 24, 2004
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I have searched for a solution for an hour now and have decided to give up.

    I want to install a .ELF file on my memory card THROUGH the
    infinity manager software but I don't have a clue on how to
    burn this (bootable) CD

    SO after "googling" i found "Infinity_Upgrade1.3_with_HDloader_by_Albertino.rar"
    on this site
    http://srlz.altervista.org/software/software.html

    I burned it and installed it and it works. The infinity manager
    was already installed so I fired up the PS2
    Memory manager - Install Application

    And it installed fine. (HDLOADER runs from memcard)
    NOW I HAVE the new version of HDAdvance in .elf format, and I
    Desperately want to know how to make that albertino infinity manager
    bootdisk so that i can install this .elf

    Any help would be welcome.
     
  2. speedi

    speedi Member

    Joined:
    Dec 24, 2004
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I don't like to give up so easily so I tried
    the following

    I downloaded
    HDLoader INFINITY from Manager Edition NEW !!!
    (File = HDLOADER_V9_INFINITY_FROM_MANAGER_PATCHED_by_Albertino.rar)
    from the site I mentioned.

    I got a cue/bin file I mounted it with demon-tools
    and just copied the files to a direcotry

    I noticed that among these files there was a file named
    HDLOADER.ELF so what i did
    I deleted that file and renamed my HDA.ELF to HDLOADER.ELF
    (they have the same architecture, that was my logical reason to do this)

    fired up the ps2 with the CD and it booted the infinity manager v1.01b
    I choose Memory Manager -> Install Software and it Installed
    Succesfully.

    Now I Went to the list of installed software and the name was
    "HDLOADER BY ALBERTINO" when I chose it I got the HDAdvance menu

    Mission accoplished.
    (is there another way. ?? and hod did albertino get his name in there?)
     
  3. romero

    romero Regular member

    Joined:
    Mar 29, 2003
    Messages:
    802
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    You don't need to modify existing ISO's, you can make the installing CD by yourself from the beginning. I've made a little tutorial about this in finnish Afterdawn so I'll try to explain it shortly in english:

    Just open notepad and copy following lines into it:

    1st line is the name what is shown in Infinity Manager, you can change it to whatever you want. On other lines change YOURFILE.ELF to the filename you are going to install. Just remember that you [bold]must[/bold] press enter after the last line, otherwise the script won't work!

    Save this as INSTALL.CNF, burn it together with your .ELF file with Nero as data-CD, no multisession, Mode2/XA, ISO9660 only filemode, 8+3 filenames, ISO9660 charset, all loose ISO restrictions (or whatever they are called in english version of Nero) tabs unchecked. Then install it with Infinity Manager.

    ---

    There is also possibility to make your file "default boot application", which can be started straight by pressing R1 when booting the console. With this method you must rename your .ELF to BOOT.ELF and make INSTALL.CNF like this:

    ...and don't forget that enter!

    There have been slight changes in Infinity's firmwares, so these instructions might not work with older firmwares. I've tested it with 1.39.
     
    Last edited: May 5, 2005
  4. logley

    logley Guest

    Hi,

    I've installed Infinity Manager 1.36 successfully onto my PS2, which already has v1.39 of the Infinity on it. I then go into Infinity Manager ok, but when I press the Install Applications option, it hits the CD for a couple of seconds then returns with Error on Installation.

    On the CD I have two files, the INSTALL.CFG and the HDLFPP.ELF file, which is an up-to-date verison of HDLLoader.

    Can you advise where I might be going wrong.

    Thanks

     
  5. logley

    logley Guest

    Can anyone help me with this??
     
  6. romero

    romero Regular member

    Joined:
    Mar 29, 2003
    Messages:
    802
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
     
    Last edited: May 5, 2005
  7. Yassagani

    Yassagani Guest

    For some reason romero, your fix does not work.
     
  8. Yassagani

    Yassagani Guest


    Does anyone know how to re-skin HDLOADER_V9_INFINITY_FROM_MANAGER_PATCHED_by_Albertino's version of Hdloader? I have this version on the mcard and actually don't like the skin. Can someone give me a step by step guide to doing it taking into account that I am a noob. Thanks in advance.
     
  9. romero

    romero Regular member

    Joined:
    Mar 29, 2003
    Messages:
    802
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
     
    Last edited: May 5, 2005
  10. Yassagani

    Yassagani Guest

    Romero
    It gives me install error.I have the latest Infinity Firmware 1.40 beta. Also this Albertino version that I am using. Is it the latest version of Hdloader? I mean everything is working but I am wondering if I need to update it. If it is not then how do I update it taking into consideration that it also needs to work from the Infinity manager via the memory card.

    HDADVANCE 2.1
    mc0:BOOT/HDADVANC.ELF
    MD mc0:BOOT
    CP cdrom0:\HDADVANC.ELF;1 mc0:BOOT/HDADVANC.ELF

    For your info above- this is what is in the install.cfg file that I created. I got the latest version of HDAdvance in memory card format but will it work properly with Matrix infinity manager and modchip?

     
    Last edited by a moderator: May 3, 2005
  11. romero

    romero Regular member

    Joined:
    Mar 29, 2003
    Messages:
    802
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
     
    Last edited: May 5, 2005
  12. speedi

    speedi Member

    Joined:
    Dec 24, 2004
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Romero I'm detecting Inconsistency
    in the / and \ you are using in your cfg's

    please be consitent because I;m not getting them to work

    I had to hack Albetrino's HDD loader
    Found here
    http://srlz.altervista.org/software/software.html

    I replced the .ELF file with my HDD.ELF but they must be the SAME name
    The .ELF file in the Albetrino save was named HDLOADER.ELF and mine was HDA.ELF so I just renamed mine to HDLOADER.ELF

    The file I used from the site was.
    HDLoader INFINITY from Manager Edition NEW !!!

    works like a charm

     
  13. romero

    romero Regular member

    Joined:
    Mar 29, 2003
    Messages:
    802
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
     
    Last edited: May 5, 2005
  14. romero

    romero Regular member

    Joined:
    Mar 29, 2003
    Messages:
    802
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
     
    Last edited: May 5, 2005
  15. romero

    romero Regular member

    Joined:
    Mar 29, 2003
    Messages:
    802
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
     
    Last edited: May 5, 2005
  16. romero

    romero Regular member

    Joined:
    Mar 29, 2003
    Messages:
    802
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
     
    Last edited: May 5, 2005
  17. Yassagani

    Yassagani Guest

    Will give it a shot Romero later on in the day. Don't feel like doing it at present because my workplace hasn't PAID ME AHHHH!!!and I have direct debits coming out.

    Anyway will post the outcome here.
     
  18. romero

    romero Regular member

    Joined:
    Mar 29, 2003
    Messages:
    802
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Hopefully you will get on better mood soon :)
     
  19. juice25

    juice25 Member

    Joined:
    May 5, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hey guys, I just upgraded from firmware 1.35 to 1.45 now when I boot up the HDD in the browser screen, also the game doesn't boot up automatically. I have to select it. Anyone else experience this???
     
  20. romero

    romero Regular member

    Joined:
    Mar 29, 2003
    Messages:
    802
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Go to the setup and check boot mode setting: It should be on Auto. 1.45 has brand new setup menu with new options, and when I installed this update it wiped out old settings so I had to change them back.
     
    Last edited: May 5, 2005

Share This Page