1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

MC exploit through HDadvance?

Discussion in 'PS2 - Hardware boot discussion' started by sirandyb, Apr 3, 2005.

  1. sirandyb

    sirandyb Regular member

    Joined:
    Jan 30, 2005
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    i have the memory card export on CD but i dont have swap magic to load it to the memory card, so i was wondering can i use HDadvance to save the MCexploit to the hd and run it from there to load it to the memory card, (i hope i explained that right)
    any help appreciated!
     
  2. azn_kda

    azn_kda Regular member

    Joined:
    Sep 1, 2004
    Messages:
    299
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    i don't know much about exploit but i do know that using Action Replay Evo that comes with usb drive make things easier. from there, you can put the usb drive in your usb slot on your computer, transfer the exploit file onto your usb. take the usb drive out and put it in the ps2 usb slot. you have to have action replay evo disc. then you can transfer the exploit to the MC.
     
  3. malcdogg

    malcdogg Regular member

    Joined:
    Aug 23, 2004
    Messages:
    572
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    sirandyb. i honestly had never thought of that. Try it and tell me if it works. Now i'm curious.
     
  4. sirandyb

    sirandyb Regular member

    Joined:
    Jan 30, 2005
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    ok, it took me a while to make the mc exploit CD and im still not sure if its right. i followed the instructions etc. i tried to load it to the hd using HDadvance 2.0 CD disk and slide tool, but when i clicked ok it said not a ps2 disk(dunno y). im thinking i need to try with swapmagic to test the MC exploit disk but im not willing to spend £20 on sm when i dont need it to put backups on the hd. i dont know any1 else who has sm so i cant borrow it. if any one else can try this then plz let me know if it works cos then i will know its my exploit disk thats wrong. cheers
     
    Last edited: Apr 3, 2005
  5. malcdogg

    malcdogg Regular member

    Joined:
    Aug 23, 2004
    Messages:
    572
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    You know, i just thought about it, i don't think it would work because HDL\Advance boot from the SLUS|SLES,etc. file on your game disk. The exploit cd doesn't have one..sorry i didn't even think of that. £20 for the SM is worth it though, since then you can go the fliptop route and do all kinds of stuff. Or if youre like me and have an old Gameshark laying around, you can use that to boot the exploit with the fliptop method.
     
    Last edited: Apr 3, 2005
  6. navi95

    navi95 Regular member

    Joined:
    Jan 25, 2004
    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
  7. MIKETHET

    MIKETHET Member

    Joined:
    Mar 28, 2005
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    There is a website where they sell memcards with the exploit already installed on it.
     
  8. Doulley

    Doulley Guest

    well its a mc exploit so wouldnt it be then called a "hdd exploit"?
     
  9. sirandyb

    sirandyb Regular member

    Joined:
    Jan 30, 2005
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    the idea isnt too save the exploit to the hdd so as it runs the hd on startup. the idea is to save the exploit cd to the hdd so i can save the exploit to the mem card as i do not have swapmagic to run the non official ps2 disk. get the idea?
     
  10. Doulley

    Doulley Guest

    k but it would then be called a hdd exploit same effect probably.
     
  11. sirandyb

    sirandyb Regular member

    Joined:
    Jan 30, 2005
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
  12. drpuzzled

    drpuzzled Guest

    grr dam mc exploiy, ive just completed making my mc exploit cd.
    every thing went like a dream, loaded it up in the ps2, the files installed on my mc.
    well i thought that was it,id broke its back and boy was i happy.
    well happy till i tried my trigger disk.
    i loaded the trigger disk and bugger all happen, the psx just loaded up as normal.
    HELP HELP.
    oh im trying to set this up for use with hdadvance.
    i wish to have hdadvance installed on my harddive so i dont have to use the disk its self.
    i have hdadvance v2.1
    swap magic cd v2.0.
    any feed back would be great.
    thanks in advance
     
  13. malcdogg

    malcdogg Regular member

    Joined:
    Aug 23, 2004
    Messages:
    572
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
  14. sirandyb

    sirandyb Regular member

    Joined:
    Jan 30, 2005
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    hey malcdogg thanks for that it's exactly what i was looking for. i had given up on it. only thing now is making a working PS2 Independence Installer CD. every one i have made so far regester as no ps2 disk installed. dunno y.?. any one want to e-mail me a .iso of the cd? lol
    cheers
     
  15. Utopia.v2

    Utopia.v2 Member

    Joined:
    May 10, 2005
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi to all,

    I was just wondering if anyone knows why when i go to boot up the ftp software which i have on my ps2 hdd (following the tutorial by navi95 and other similar tutorials) it gets so far and stops at "PS2HDD" in the list thats loading, it just stops there and does nothing and its driving me mad cos ive tried so many different ways and versions of the software and still get the same result.Im trying to connect through a wireless router to my pc but have also tried direct connection to the pc using a crossover CA5 cable. Any suggestions from anyone as it would be a great help.

    Thanks in advance.
     
  16. navi95

    navi95 Regular member

    Joined:
    Jan 25, 2004
    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    i use ExecFTP v 0.68 without any problems. If u use an earlier version it wont boot correctly as from 0.68 they are stand alone but if u have an earlier version it will be looking for other files to boot the server correctly.

    I could upload it to sum web-space if ya need it.
     
  17. Utopia.v2

    Utopia.v2 Member

    Joined:
    May 10, 2005
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thanks for the quick reply m8, im using ExecFTP v 0.68 and still no joy :( i have no idea why it wont work.
     
  18. IceHawk

    IceHawk Guest

    I did this with my HD Advanced 2.0, and it worked. Load up HD Advanced CD, convert the exploit cd to hdd. Dont put the HD Advanced CD in, keep the exploit cd in and boot the file converted. It will then take the contents of the cd to the memory card. Wal-La no Swap Magic needed. It worked for me so it will work for you.
     
  19. sirandyb

    sirandyb Regular member

    Joined:
    Jan 30, 2005
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    anyone got a .iso of the exploit CD?
     
  20. SuperXL

    SuperXL Regular member

    Joined:
    May 15, 2005
    Messages:
    353
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    PS2 scph 39001 (v7) (unmodded)
    8mb memcard
    network adapter
    Seagate 200GB hdd
    HDAdvance 2.0
    CodeBreaker 8.1
    32MB USB flash drive
    PSX trigger disk [wild arms2 demo disk]

    trying to do the MC exploit using the codebreaker tutorial on exploitstation. the archive i downloaded had 3 errors. the archive folder apparently had corrupt headers. Q: will the errors in the archive present a problem?? i followed the steps to the letter and i didnt skip any steps. i got the disc id [scus_945.92 wild arms2 demo]. created the title.db file. drag and drop the title.db file into ps2 Save Builder. Q: is there supposed to be a specific order that i drag and drop the files because it alphabetized everything?? i saved the exploit with a new name and copied it to my USB drive. used codebreaker 8.1 to copy from USB to MC. step 08 on exploitstation said if everything was done correctly, the exploit should open the ps2menu screen after a few secs, but the GAME continuted to load. i assumed that it was the trigger disc, so i used jade cocoon [slus_008.54], tekken 3 [slus_004.04]. the process was VERY VERY easy, but the results are not what the website say they should be. what do i need to do to make this work??
     

Share This Page