1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mercenaries

Discussion in 'PS2 - DVD backup discussion' started by sovietske, Jan 10, 2005.

  1. sovietske

    sovietske Guest

    Hi I am using Sony DVD+Rs to burn games. However I cannot get Mercenaries to burn without it freezing at the initial load screen. I am using a fliptop/sm 3.3. I have tried the following 4 methods to burn this game, all resulting in coasters:

    1.Alcohol 120% image making wizard, image burning wizard default speed (8X)
    2.Alcohol 120% same thing only min speed (2.4x)
    3.Nero burning rom min speed
    4.DVD Decrypter 1x (but it still worked its way up to 2.4x?)

    Just by using the first method I have burned a good 15 games using my Sony DVD+rs, most of which are 2004 releases (if that matters). Up until today I have never made a coaster. My question is: Is there anything else I can try to get this thing to burn right? (Any online patches to download, better burning software, anything) Thanks for your help.
     
  2. bobbypin

    bobbypin Member

    Joined:
    Dec 29, 2004
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have also had the same problem burning Mercenaries. I tried dvd decrypter at 1x speed and at 8x speed with memorex +r dvds. For each speed I tested them out with swap magic 3.3 and 2.0 and fliptop. In both speeds, neither one worked well. Burning it at 1x got stuck at the lucas arts loading screen and 8x got stuck around the title screen. Anything to help this would be appreciated
     
  3. Spunks3

    Spunks3 Regular member

    Joined:
    Aug 26, 2004
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    same problem here

    dvd+r (verbatim)
    burned at 2x
    Flip top/swap magic 3.2
    PS2 v7

    has any1 tried various fixes such as CDloader?
     
  4. hursty

    hursty Active member

    Joined:
    Nov 22, 2004
    Messages:
    4,618
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    66
    there is no cd loader for this game
    try changing your media.
     
  5. darkchaos

    darkchaos Member

    Joined:
    Nov 15, 2004
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Same problem here, tried different programs and media(dvd) already but is no good is stops loading and frezzes in the beggining.
    Tried cogswap,dvdloader,hdloader but remains the same
    Using sm discs + fliptop
     
  6. chrisosx

    chrisosx Regular member

    Joined:
    Jan 7, 2005
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    what is the publisher of the game? (ea games, ubisoft?)
     
  7. iriedawta

    iriedawta Guest

    lucas arts
     
  8. jerrywm

    jerrywm Member

    Joined:
    Jan 12, 2005
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi. I'm having the same problem with freezing at the initial loading screen. I'm using SM and a slide card. I have tried DVD Decrypter, Nero and CloneCD on various speeds and various DVD-R media (Verbatim, Fuji, Memorex). I haven't encountered anything like this before, so I hope there is not some new, extra copy protection on this disc. If anyone has been able to make a working copy, please share. Thanks!
     
  9. tyrich

    tyrich Member

    Joined:
    Nov 5, 2004
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
  10. sovietske

    sovietske Guest

    This is strange. That image is exactly where it freezes for me(about 1.5 seconds after the load indicator on the bottom right turns dark blue) Would it be possible that during that load screen the dvd reinstructs the ps2 to check for the unburnable segments? If anyone has success with this getting this game to work with swap magic please post your methods here.
     
  11. jerrywm

    jerrywm Member

    Joined:
    Jan 12, 2005
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hey everyone. I just tried it on my Mac using Toast Titanium, but I get the same frozen screen result. Mine is freezing exactly where yours are. I hope somebody smarter than me can figure this out. :)
     
  12. viper900

    viper900 Member

    Joined:
    Nov 17, 2004
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Why is the hell is the flip top shitty for me? It caused my swap magic dvd to scratch and my games to scratch.

    Sorry to go off topic, but it seemed quite a few of you lads had a flip top case.

    I put the game in and it starts spinning like mad, and doesn't load.
     
  13. beachguy8

    beachguy8 Guest

    This game does not work with swap magic. I have heard(on bitconsole.com) you can rebuild the iso using isobuster and another program but I havn't tried yet. I hoping for a patch or a tutorial on the subject of rebuilding the iso.
     
  14. iriedawta

    iriedawta Guest

    where exactly in bitconsole did you see that. i just checked the forum and can't find it. can you give me the link to it
     
  15. sovietske

    sovietske Guest

    hmm, please post that tutorial or a link if/when it exists. I've never heard of a ps2 dvd5 game not being able to work with swap magic so i guess its just a matter of time before the "hackers" out there come up with a solution.
     
  16. iriedawta

    iriedawta Guest

    got that to work with te rebuilding of the iso file..thanks a bunch. to get the link you have to be a member of bitconsole i think. but i will try to paste it here...
     
  17. iriedawta

    iriedawta Guest

    http://atlas.walagata.com/w/coldremedy808/dvdgen.rar.
    this is the link..it will opp up a downlaod screen. this is like a package plus turorial file. except it doesn't have isobuster.

    okay..the link doesn't work no more.so don't use it. there is other links in this post..keep reading on anmd you will find them
     
    Last edited by a moderator: Jan 15, 2005
  18. darkchaos

    darkchaos Member

    Joined:
    Nov 15, 2004
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    txs for the link :) but the link doesnt work it gives a "404" error
     
  19. BigJerry

    BigJerry Member

    Joined:
    Jan 12, 2005
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
  20. doubler

    doubler Member

    Joined:
    Dec 21, 2004
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    if i put this on hdloader what mode would it be if any?
     

Share This Page