1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Metal Gear Solid PO

Discussion in 'Sony PSP - Mod and firmware discussion' started by killer595, Feb 28, 2007.

  1. killer595

    killer595 Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i spne 30 min copying from the disk to my laptop to my psp then after i tried it all it does is go to the dreaded "BACK SCREEN OF DEATH" then it just sits there i have the same problem with MGA and MGA2 they load up and do nothing after than ive tried with and without umds and to no avail.
     
  2. The_Arc

    The_Arc Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Have you checked the settings in the recovery menu?
     
  3. killer595

    killer595 Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    if you talking about the "no umd" setting been there none that
     
  4. Wyclef

    Wyclef Member

    Joined:
    Feb 2, 2004
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    The ISO image might be broken. I had a similar problem with my MGS-PO (CSO format), but once I inserted an UMD all ISOs that previously didn't work (the black screen), started to work fine. I'm using 3.03-OE-C and no settings changed, except "use 1.50 Kernel".
     
  5. ggbarnum

    ggbarnum Regular member

    Joined:
    Apr 14, 2006
    Messages:
    1,432
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    I got a copy from PSPISO which runs perfectly on 3.03oec. I have no umd disabled and cpu set to 266.
     
  6. killer595

    killer595 Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    itdoesnt make any cence sincei copyed it straight from the disk and it might need to change some settings im running 3.10 oe-a by the way
     
  7. jets022

    jets022 Member

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I know that for Acid 2 you need to manually modify 4 files that do not decrypt. Might be the same for Portable Ops. People who download them usually don't see this since someone already fixed it for them.
     
  8. hexitnow

    hexitnow Active member

    Joined:
    Jun 18, 2006
    Messages:
    6,109
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    you shouldnt have to manually "modify" or "decrypt" any files for ISO's. If it dont work it's not compatible or it was a bad rip (more common then one would think :D)
     
  9. skyda

    skyda Regular member

    Joined:
    May 26, 2005
    Messages:
    181
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    this game doesnt work on dehook 0.46, you need devhook 0.51,

    which has the firmware 3.01 needed to run metal gear ops

    all i need is the fuckin damn devhook 0.51 installed on my fuckin psp! which is so HArd to get!!!

    ISNT THERE A PLACE I CAN GET AN ENTIRE PSP SETUP!!>? WITH DEVHOOK 0.51 WITH WORKING 3.01 FIRMWARE, WITH THEMES MUSIC TITLES AND EVERYTHING, NOT SIMPLE AND ANOYINGING GOD fusking DAMMIT!

     
  10. superduty

    superduty Guest

    deleted
     
    Last edited by a moderator: Feb 28, 2007
  11. superduty

    superduty Guest

    deleted
     
    Last edited by a moderator: Feb 28, 2007
  12. superduty

    superduty Guest

    First: set the game folder to 3.03 kernal.
    Second: disable the no UMD mode.
    Third: set both cpu speeds to 333.
    Fourth: go into advanced/advanced config: and toggle all individualy in order disabled(all three)/enabled(all three)/disabled(all three)

    This worked for me after pulling my hair out. Seems to work for a lot of others too.

    Good Luck and SKYDA "chill the F*** out dude!!!!!!"
     
  13. superduty

    superduty Guest

    Sorry guys! Comp. kept giving me error so I tried back button and retype then post etc. Bam I had three post. Stupid!
     
  14. killer595

    killer595 Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    hey thanks man i give you mad props
     
  15. skyda

    skyda Regular member

    Joined:
    May 26, 2005
    Messages:
    181
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    sorry for being such a a$$h0le about this before, but i got it fixed now. thanks for your help also!

    seeings it being my first time downloading and installing a devhook installer, i fort everything came with it, like a pack.

    but it was missing the "3.01 update EBOOT.PBP" file and the "devhook 3.01 FW" files

    to get "metal gear solid portable ops" working on a 1.50 psp, you have to download these 3 things

    "Devhook 0.51 - 3.01 FW support" < this is the actual devhook itself

    http://dl.qj.net/Devhook-0.51-3.01-FW-support-PSP/pg/12/fid/11596/catid/114

    "Devhook 3.01 FW Installer" < this is the 3.01 fw setup to run MGSPO

    http://dl.qj.net/3.01-DevHook-Firmware-Installer-PSP-Homebrew-Applications/pg/12/fid/11615/catid/151

    "FW 3.01 update" < this is the 3.01 PBP file to run the 3.01 Firmware

    http://dl.qj.net/FW-3.01-update-PSP/pg/12/fid/11396/catid/163



    first you install "Devhook 0.51 " onto your memorystick root, with the "PSP" "FBM" and "DH" folders.

    then you copy the "Devhook 3.01 FW" folders
    "%__SCE__301_dh_fw_installer" and "%__SCE__301_dh_fw_installer" to the "GAME" folder in your memorystick.

    then you copy the "FW 3.01 update" file to the root of your memory stick, and rename it to "EBOOT.PBP"

    im happy i got this sh1t workin, its a really fun game, for me anyway, cause i have never played any of the mgs series.

    i hope this solves anyone elses problems aswell, i got all the files from one site, im not sure if i can post links, but forgive me anyway. i mean well, and im trying to help.

    thanks



     
  16. jets022

    jets022 Member

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    What if you have 3.02 oe or higher? Do you need devhook?
     
  17. hexitnow

    hexitnow Active member

    Joined:
    Jun 18, 2006
    Messages:
    6,109
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    u can load ISO's straight from XMB with no devhook on OE firmware.
     
  18. Bowser128

    Bowser128 Member

    Joined:
    Mar 3, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Sorry if I'm being a bit dense, but what do you mean by this part, have all 3 options enabled or disabled or what?

    Edit: >_>
    Well, seeing as superduty got banned since I posted this, does anyone else have any tips on getting it to work with 3.10 OE-A?
     
    Last edited: Mar 3, 2007
  19. killer595

    killer595 Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    what he ment was when u go to recovery mode select advanced while in there select advanced configuration while in there u need to select these and follow the numbers:

    plane modules in umd/iso (1,2,3)
    execute boot.bin in umd/iso (1,2,3)
    use isofs driver also in umd (1,2,3)

    remember to go 1,1,1 2,2,2 3,3,3
    hope this helps
     
  20. Bowser128

    Bowser128 Member

    Joined:
    Mar 3, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thanks, but it still didn't work :(
     

Share This Page