1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

MMDS The Box Question

Discussion in 'Digital TV - United States & Canada' started by savic04, Nov 28, 2007.

  1. savic04

    savic04 Member

    Joined:
    Nov 28, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    can you please tell me the differance with The Box and The Box MMDS?

    I have The Box with ntl MMDS, and its works but what is the differance with the new MMDS The Box?

    I dont get it?
     
  2. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    It has a DVB-T tuner to allow it to work with Ch**us MMDS. N** MMDS uses a DVB-C variant so that is why the box works on it.
     
  3. savic04

    savic04 Member

    Joined:
    Nov 28, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    thanks mate..

    was wondering the differance, so really if you have ntl MMDS there is no differance at all...the older box is ok
     
  4. marky1977

    marky1977 Member

    Joined:
    Dec 20, 2007
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    HELP HELP !!!! HI ALL I HAVE JUST GOT A STAIRVIEW THE BOX-T (DVB-T) I LIVE IN KINSEALY CO.DUBLIN AND HAVE MMDS NTL I HAVE DONE A AUTO SEARCH AND I GET ZERO CHANNELS. DOES ANYONE KNOW IF THIS IS THE RIGHT BOX FOR DIGITAL NTL MMDS AND IF SO HOW DO I GET THE ALL CHANNELS ???
     
  5. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    You got the wrong box as stated above an ordinary DVB-C version of "The Box" or any other DVB-C box will work on N** MMDS.
     
    Last edited: Dec 20, 2007
  6. marky1977

    marky1977 Member

    Joined:
    Dec 20, 2007
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I HAD THE OTHER STAIRVIEW BOX WHICH I GAVE TO MY DAD HE HAS NORMAL CABLE NTL (AND HE GETS ALL THE CHANNELS) I TRIED THAT EARLIER AND I GOT AROUND 30 CHANNEL MOST OF WHICH I HAVE ALREADY I AM LOOKING TO GET THE SPORTS AND MOVIES. HAVE YOU ANY TIPS I CAN TRY WITH THAT BOX ???
     
  7. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Can you drop the capslock please. Is the other box a Starview 1 or is it called "The Box", which is a Starview 2?
     
  8. marky1977

    marky1977 Member

    Joined:
    Dec 20, 2007
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    sorry mate. Whats written on the packaging is The Box(this is the one I got 30 channels on) and the other one says The Box-T. I thought they were maufactured by Starview.
     
  9. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    They all are the Starview, The Box and the Box T. The Starview and The Box will work on N** MMDS, the Box T is only for Ch**us MMDS. Get the Box back and I will tell you how to get all the channels available to you.
     
  10. marky1977

    marky1977 Member

    Joined:
    Dec 20, 2007
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Cheers. I will get it back in the morning you couldnt tell us what i need to do so I can try it in the morning, thanks for you help
     
  11. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    You need to do a factory reset. Then turn the box off from the back switch for a minute. Turn it back on and follow the installation on screen guide, select N** symbol rate 6887, then autoscan. Any problems just shout.
     
  12. marky1977

    marky1977 Member

    Joined:
    Dec 20, 2007
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Just plugged in 'The Box'(DVB-C)and I got 50+ channels including Sky Sports 1 & 2 of the movie channels.I then master reset the box powered it down and tried the following:

    -Pressed Menu and entered 1570
    -Then went into CAS system- Nagravision and checked that it was set to:

    N*L
    Provider: 5401
    Key data: A9 86 6E EA 39 EA 09 49

    -EMU Key is set to ON
    -Then Carried out an Auto-Scan and it found 15 channels however when I went onto the channels I seem to have them all (Sports & Movies etc)except LFC (I have that other rubbish MUTV !!)I have pressed the SL button on the remote when I am on one of the channels and the symbol rate is 6.887Msps(Is this correct for NTL MMDS).I am afraid to touch it now cause I might delete the channels......any ideas ?? Thanks for the help.


     
  13. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    6887 is correct, dont think you can get LFC though, here is a list of frequencies and channels you should get for your area:

    Channel Frequency
    ======= =========
    RTE One 306000
    RTE Two 306000
    TV3 306000
    TG4 306000
    City Channel 258000
    Channel 6 354000
    BBC1 322000
    BBC2 322000
    BBC3 370000
    BBC4 370000
    CBBC 370000
    Cbeebies 370000
    BBC News 24 370000
    BBC World 370000
    UTV 322000
    Channel 4 322000
    E4 306000
    E4+1 354000
    More4 354000
    Sky One 322000
    Sky Two 322000
    Sky News 338000
    CNN 386000
    CNBC 258000
    UKTV Gold 386000
    Dave 258000
    Bravo 306000
    Living TV 306000
    Paramount Comedy 306000
    Paramount 2 338000
    Hallmark 386000
    Reality TV 354000
    E! 386000
    Discovery 290000
    Discovery Civiliastion 290000
    Disc. Real Time 290000
    History Channel 306000
    National Geographic 274000
    Animal Planet 290000
    Biography Channel 306000
    Travel & Adventure 290000
    Performance 322000
    Virgin 1 290000
    TV5 258000
    EWTN 322000
    Sky Premiere 274000
    Sky Premiere + 1 274000
    Sky Comedy 338000
    Sky Action 338000
    Sky Family 338000
    Sky Drama 338000
    Sky Sci-Fi/Horror 338000
    Sky Classics 338000
    Sky Modern 274000
    Sky Indie 338000
    MGM Movies 370000
    TCM 290000
    Film Four 354000
    Film Four + 1 354000
    PPV Channel 290000
    Disney Channel 258000
    Disney Cinemagic 258000
    Disney Cinemagic + 1 258000
    Playhouse Disney 258000
    Cartoon Network 386000
    Nickelodeon 370000
    Nick Junior 274000
    Boomerang 386000
    Toonami 386000
    MTV 370000
    MTV Hits 274000
    MTV Dance 370000
    VH1 370000
    The Music Factory 370000
    RTE Two The Den 306000
    Epg Video 258000
    Sky Sports 386000
    Sky Sports 2 354000
    Sky Sports 3 354000
    Sky Sports Xtra 274000
    Sky Sports News 386000
    PPV Football 290000
    MUTV 290000
    Setanta Ireland 258000
    Setanta Sports 1 274000
    Setanta Golf 274000
    Eurosport 290000
    NASN 370000
    Extreme Sports 338000
    At The Races 322000
    The Adult Channel 354000
    Playboy 322000
     
  14. marky1977

    marky1977 Member

    Joined:
    Dec 20, 2007
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thanks for you all help !!!
     
  15. savic04

    savic04 Member

    Joined:
    Nov 28, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    nope, ntl mmds dont have some setanta channels inc LFC TV (Thankfully Im a United man and they do have MUTV) :)

     
  16. satnavkav

    satnavkav Member

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    hello All...just got The Box T mmds, im an N*L user only can anyone pls
    help me out. The box has 4.55 software on it and it wont allow me to select a cable provider like the old starview box and also there is no hidden menu view the 1 5 7 0 route. Is there anyway this box can be used on N*L by re installing and software.....
     
  17. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    As stated above it is only for Ch***s MMDS, will not work on N**.
     
  18. MorganS

    MorganS Member

    Joined:
    Feb 18, 2008
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi, Newbie with the box here. Having moved from a cable area to a MMDS (NTL) I bought The Box have picked up the channel's on sc0user's list - I was just wondering if other channels may be picked up. Specifically, I was hoping to get Racing UK. This is available on NTL Cable's service but not listed on the MMDS service.

    It is just a question of waiting for NTL to add Racing UK to their MMDS service before it can be found?

    Many thanks
     
  19. marky1977

    marky1977 Member

    Joined:
    Dec 20, 2007
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I dont think you can get that channel.
     
  20. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Not yet :)
     

Share This Page