1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Need Help! having dropped frames

Discussion in 'Digital camcorders' started by azazelph, May 6, 2007.

  1. azazelph

    azazelph Member

    Joined:
    May 6, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I am new in minidv capturing, First I tried using UleadVideo Studio 8 but there are dropped frames, I ended my other process and disconnect my network and other stuffs. I also tried usin windvd creator and powerproducer but i also encountered dropped frames. I Tried windv, dvio and scenalyzer but all of them dropped frames. The dropped frames that the three software indicates a 64 dropped frames. I don't dropped just a 1 frame but 64 of them at once and an additional 64 frames for the next dropped. I have 64 increments of dropped frames.
    can someone help me with my problem. Any suggestions.

    OS: winXP SP2
    Processor: P4 2.66 GHz
    memory: 768Mb Ram
    HD: 2 HHH 20/40Gb
    Firewire Card: Snazio 1394 Firewire Link

    I use a JVC GR-D250U camcorder
     
  2. whassup

    whassup Regular member

    Joined:
    Dec 28, 2003
    Messages:
    392
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Your specs are good enough to not encounter dropped frames. Maybe it's your tape? Have you tried a different tape? 64 sequential dropped frames isn't normal.
     
  3. azazelph

    azazelph Member

    Joined:
    May 6, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I already tried differnt tapes. I'm thinking to buy a new firewire cable. Does a firewire cable makes a difference?
     
  4. whassup

    whassup Regular member

    Joined:
    Dec 28, 2003
    Messages:
    392
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    If there's a bad connection, then yes.
     
  5. azazelph

    azazelph Member

    Joined:
    May 6, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Ok. I'll try to change my cable to see if anything happens.
     

Share This Page