1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Need Help No Sound after fresh xp boot

Discussion in 'PC hardware help' started by chozn2004, May 21, 2007.

  1. chozn2004

    chozn2004 Member

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hello i need some help been searching for 2 weeks now its driving me crazy that i have no sound I have made a fresh copy of windows xp home before and all i had to do was just let windows install the drivers

    Im running a older computer i think the company went bankrupt Northgate
    Xp home
    intel celeron cpu 2.4 ghz

    opened up the computer found a realtek sound card model #RTL8100B

    can someone please help im going nuts
     
  2. borhan9

    borhan9 Active member

    Joined:
    May 25, 2005
    Messages:
    2,865
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    68
    Have you tried just going to windows update and finding the driver their. That should fix the problem by windows update.
     
  3. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,071
    Likes Received:
    79
    Trophy Points:
    128
  4. pcrepair

    pcrepair Regular member

    Joined:
    Aug 17, 2005
    Messages:
    583
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    look on the motherboard for the nane or numbers that identify it
    and paste it here so someone can tell you where to go to get the driver
    google wdm sound drivers and look for your driver

    gosh typo time


    this is just one site for a motherboard
    http://www.ecsusa.com/downloads/drivers_sound.html

    driverguide.com is helpfull tooo but you need to know your motherboard id
     
    Last edited: May 23, 2007
  5. chozn2004

    chozn2004 Member

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i tried the realtek website installed the wdm it did nothing
    it does say windows cannot find C\windows\system32\tools\delfolders.exe

    and during letting windows search for the best driver it says device cannot start code 10
     
  6. borhan9

    borhan9 Active member

    Joined:
    May 25, 2005
    Messages:
    2,865
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    68
    Have you just tried a windows update on not??
     
  7. chozn2004

    chozn2004 Member

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i tried windows update all it wants me to do is install explorer 7
     
  8. borhan9

    borhan9 Active member

    Joined:
    May 25, 2005
    Messages:
    2,865
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    68
    What motherboard do you have. You may need to run that motherboards live update and install the drivers that way.
     
  9. chozn2004

    chozn2004 Member

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have a syntax motherboard i also have the disk i just put a fresh copy of windows xp so i going to update the drivers when i went the website it said the the audio part was not from them so i opened it up and its from realtek and the numbers on the chip are

    RTL8100B
    38157Q1
    334E

    Dont know what these are for went to the website found the RTL8100B downloaded the driver and nothing happened

    This is driving me nuts i have put fresh copies before and windows found my audio but this time it just driving me nuts
     
  10. chozn2004

    chozn2004 Member

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Motherboard Name is SiS model # S651M
    device Path
    VGA VGA\SiS650&740
    VXD VGA\AGP\SiS
    LAN LAN\REALTEK
    IDE IDE\SiS
     
  11. borhan9

    borhan9 Active member

    Joined:
    May 25, 2005
    Messages:
    2,865
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    68
    Look for me this is still up in the air download a program called Everest Home Edition and then find out the name of your motherboard and then go and find the live update program that can update the drivers.

    If you have the disc for your motherboard already install it and then do a live update.
     
  12. chozn2004

    chozn2004 Member

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i went to the sis site heres what i got
    SiS Chipset Identification Online Utility



    Results:

    North Bridge Chipset: 651
    South Bridge Chipset: 962/962L
    Graphics Processing Unit: SiS Real256 Graphics


    Related drivers:


    Categories DensityDevice Available for Download
    Graphics SiS Real256 Graphics
    AGP SiS Acceleration Graphic Port
    IDE SiS IDE Controller
    USB USB 1.1 N/A. Provided by OS.
    Audio Not SiS Audio device. Provided by board maker.
    LAN SiS 900 Fast Ethernet Controller

     
  13. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,071
    Likes Received:
    79
    Trophy Points:
    128
  14. chozn2004

    chozn2004 Member

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    So then whats my next step to solving the problem
     
  15. colw

    colw Active member

    Joined:
    Apr 25, 2004
    Messages:
    1,735
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    replace interface - get professional help - you do not appear to understand the advice that has been provided.
     
  16. pcrepair

    pcrepair Regular member

    Joined:
    Aug 17, 2005
    Messages:
    583
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    buy a sound card

    there ought to be a number on the motherboard it'sself that will tell you who actually made it. Onboard sound ought to be supported on the cd that came with the board

    check in bios that you have enabled it
     

Share This Page