1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Need Help using PS2 HardDrive

Discussion in 'PS2 - Hardware boot discussion' started by CheapBum, Dec 11, 2004.

  1. CheapBum

    CheapBum Member

    Joined:
    Dec 11, 2004
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have an untouched PS2 (no mod) and a computer harddrive that i belive is compatible with the playstation. What software do I need and where can I get it?
     
    Last edited: Dec 11, 2004
  2. aznbound

    aznbound Regular member

    Joined:
    Jul 6, 2004
    Messages:
    183
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Well what are you trying to use the hard drive for? HDLoader or to go online?
     
  3. CheapBum

    CheapBum Member

    Joined:
    Dec 11, 2004
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    As an HD Loader
     
  4. CheapBum

    CheapBum Member

    Joined:
    Dec 11, 2004
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    (pretend it is in all caps) [bold]please help me![/bold]
     
  5. ciderv2

    ciderv2 Regular member

    Joined:
    Dec 1, 2004
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    well since your ps2 is not modded, you need to buy an original pressed copy of HD Loader or HD Advance to load the games off your hard drive. once you get that program either you can rip the games onto your ps2 hard drive with that program or you can put it in your computer and do it with a free program called WinHIIP(which is much faster i've heard). obviously you'll need a dvd-rom to rip them from pc to ps2.
     
  6. CheapBum

    CheapBum Member

    Joined:
    Dec 11, 2004
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Alright i will need to those sometime. Any more ideas?
     
  7. ciderv2

    ciderv2 Regular member

    Joined:
    Dec 1, 2004
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Last edited: Dec 14, 2004
  8. CheapBum

    CheapBum Member

    Joined:
    Dec 11, 2004
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I dont know about that site, but i might give it a try...
     
  9. ciderv2

    ciderv2 Regular member

    Joined:
    Dec 1, 2004
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    i used that site and everything installed and worked great
     
  10. superstui

    superstui Regular member

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Messages:
    414
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I have a hd and hd loader and...

    "baod ap ba ba ba i lovin' it"
     
  11. ciderv2

    ciderv2 Regular member

    Joined:
    Dec 1, 2004
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    i have a free copy of hd loader on my mem card and i'm
     
  12. superstui

    superstui Regular member

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Messages:
    414
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Lucky you. you got a fliptop.

    If I end up getting a fliptop do i need swapmagic or something like that?
     
  13. ciderv2

    ciderv2 Regular member

    Joined:
    Dec 1, 2004
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
  14. superstui

    superstui Regular member

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Messages:
    414
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    oh...ok well
    what is the knife trick and could i use it instead of swapmagic?
     
  15. ciderv2

    ciderv2 Regular member

    Joined:
    Dec 1, 2004
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    the knife trick is for really cheap people who don't want to buy the slidecard...works the same way but you still need the swap magics.
     
  16. superstui

    superstui Regular member

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Messages:
    414
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    oh ok

    well since i already have hdloader do i still need the swapmagic disks if i wanna get a fliptop and store games on my hd?
     
  17. ciderv2

    ciderv2 Regular member

    Joined:
    Dec 1, 2004
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    you don't need a fliptop and swapmagic disks for playing games off your hard drive. they are for playing backup games.
     
  18. superstui

    superstui Regular member

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Messages:
    414
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    since i have hdloader, can i use the knife trick and then store backups on my hd?
     
  19. superstui

    superstui Regular member

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Messages:
    414
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    If i buy a fliptop can i just use my hdloader disk like it's the swap magic disks?
     
  20. ciderv2

    ciderv2 Regular member

    Joined:
    Dec 1, 2004
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    put your hard drive into your computer and use WinHIIP to load the backups onto there...its easy and best of all, FREE
     

Share This Page