1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Need help with Progressive Scan

Discussion in 'HDTV discussion' started by terryn0, Jul 16, 2007.

  1. terryn0

    terryn0 Member

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I just bought some HD cables for my PS2 to hook up to my TV. When i hook it up, it works fine, i can see the screen clearly, but when i go to Progressive Scan, the TV starts flashing and everything starts jumping around and stuff. What am i doing wrong and what can i do to fix it?
     
  2. terryn0

    terryn0 Member

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    by the way, do i need to even use Progressive scan? because thats what i thought started up the HD. If i dont and it doesnt do that, would you please tell me what it does do?
     
  3. civich22t

    civich22t Member

    Joined:
    Feb 12, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i got some HD cable for my PS2 from wall mart.
    im playing granturismo 4 and god of war the progresive work fine
    u have to play in progresive if u want to get HD
    so if your tv support HD its supposed to work
    try to change the cable
     
  4. kizzerbes

    kizzerbes Guest

    Spam removed
     
    Last edited by a moderator: Jul 18, 2007
  5. kizzerbes

    kizzerbes Guest

    Spam removed
     
    Last edited by a moderator: Jul 18, 2007
  6. terryn0

    terryn0 Member

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    well, im so happy it works for you but that still doesnt solve my problem.
     
    Last edited: Jul 18, 2007
  7. killalot

    killalot Active member

    Joined:
    Nov 7, 2002
    Messages:
    1,035
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    How have you got your ps2 connected to the TV? Progressive connection or HD didn’t know the playstation 2 had high definition connection on it saying that or progressive connection mine hasn’t
     
  8. diabolos

    diabolos Guest

    terryn0, it would help if we knew what type of tv you have. It sounds like your TV doesn't except 480p over component video (480i only). Sounds like you have an SDTV or an older Tube tv.

    -Ceddie Ced
     
    Last edited by a moderator: Jul 20, 2007
  9. Burnasty

    Burnasty Regular member

    Joined:
    Mar 23, 2007
    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    480p isn't high definition. 720p is the lowest resolution considered high def.
     
  10. terryn0

    terryn0 Member

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Yeah you can buy cables for it and hook it in. Most of the games even have progressive scan in the options menu. Read on the box your PS2 came in, it tells you somewhere on there that it does support progressive gameplay.

    All i can say is that i have a Toshiba TV with the red, green, and blue imput slots. I got it last year. (im a computer freak but i dont know crap about TVs)
     
  11. terryn0

    terryn0 Member

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Yeah you can buy cables for it and hook it in. Most of the games even have progressive scan in the options menu. Read on the box your PS2 came in, it tells you somewhere on there that it does support progressive gameplay.

    All i can say is that i have a Toshiba TV with the red, green, and blue imput slots. I got it last year. (im a computer freak but i dont know crap about TVs)
     
  12. diabolos

    diabolos Guest

    I meant the model number of the TV. It should be on the back of the TV or on the front of the manual. Maybe even on the receipt?

    -Ceddie Ced
     
  13. terryn0

    terryn0 Member

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    well...ill have to get back to you on that because i lost the manual and the TV is too big to pull out and look at the back by myself. Ill just wait until i have someone around to help.
     

Share This Page