1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Need URGENT help about Starview!

Discussion in 'Digital TV - UK & Europe' started by manzi905, Jul 16, 2007.

  1. manzi905

    manzi905 Member

    Joined:
    Jul 16, 2007
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I recently brought a starview for £150 but it isnt the new Stariew 2 "The Box" and the one i got is probably the orginal starview. Heres the pic of the starview i have:

    http://img.diytrade.com/cdimg/141982/3076481/0/1166155832/Starview_Digital_Satellite_Receiver.jpg

    Now i hear the starview 2 "The Box" can be brought for £95 but what extra features does it have over the starview that I have? And also can someone give me a link to where i can buy a real starview 2 "The Box" as i hear many are fakes.

    I also have a few questions:
    What is flashing and reflashing as i dont want to have to go through a lot of hassle every now and then to get all the channels for free.

    Do i have to enter new "codes" every now and then to keep receiving the free chaneels or will the Starview 2 "The Box" or the starview box that i currently have update itself to have the new codes?

    I seem to be missing a few channels from the starview box that i currently have e.g. E4, BBC 3 and 4 etc, why is this. By the way i live in South London and i am with Telewest (now Virgin Media) and i have used the wire Telewest gave me for my TV to use for my Starview.

    Any help wil be really helpful :)
     
  2. Celtic71

    Celtic71 Active member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    5,948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    It looks like you have the Starv**w , there are 2 types of these , clones and genuine , Count the vents on top , clone has 18x7 and genuine has 25x7. Flashing is another name for updating the firmware . The latest firmware out for clones nad genuines , you do not need to input codes , it does it automatically for you . "The B0x" has NO clones as yet , but they basically do the same thing . You will need to know what version you have and then take it from there and update it . Hope this helps you a bit ... £150 was very dear for a Starv**w and yes "The B0x" is cheaper .
     
  3. manzi905

    manzi905 Member

    Joined:
    Jul 16, 2007
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I counted the vents at the top and it has 25 slots x 7. I checked on the menu and it says i have:

    API Ver : 4.00e_E
    Boot Ver :7.0
    And underneath this it says "7. Jun. 2007"

    It syas all this under system Information. As of now i have not piad for the box yet which is why i was wondering if i should get Starview 2 "The Box".
     
  4. Celtic71

    Celtic71 Active member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    5,948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Looks like you have a genuine SV and the lastest firm ware installed which is fine . Its up to you now which box to choose lol
     
  5. manzi905

    manzi905 Member

    Joined:
    Jul 16, 2007
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I guess Starview 2 "The Box" is probably best to get, as also my Starview is £150 yet the newer box costs around £100 from ebay.

    Another thing is that my Starview's EPG never seems to load and somehow got to Jan 3rd. How can i fix this?
     

Share This Page