1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

nero 6 error message....

Discussion in 'DVDR' started by woodster, Dec 8, 2004.

  1. woodster

    woodster Member

    Joined:
    Dec 8, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Newbie needs HELP! When I try to burn a disc using either my Pioneer 106D DVD drive or my Lite-on CDR drive I get the following message:

    "Drive is in use by another application"
    I can't seem to find out what the problem is.
    Anyone help???

    Cheers
     
  2. bbmayo

    bbmayo Active member

    Joined:
    Oct 31, 2004
    Messages:
    5,088
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Did you try to restart your computer. this will ushually solve these problems.
     
  3. woodster

    woodster Member

    Joined:
    Dec 8, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi, .... I ran msconfig and turned off the antivirus guard, rebooted and still got the same message
     
  4. bbmayo

    bbmayo Active member

    Joined:
    Oct 31, 2004
    Messages:
    5,088
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Do you have any other burning software on your computer?


    [​IMG][​IMG]
     
  5. woodster

    woodster Member

    Joined:
    Dec 8, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Not that I am aware of ... I haven't installed any. does XP have its own?
     
  6. bbmayo

    bbmayo Active member

    Joined:
    Oct 31, 2004
    Messages:
    5,088
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    No. hmmm What version of Nero are you running?
     
  7. woodster

    woodster Member

    Joined:
    Dec 8, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Nero 6.3.02 (Jan 04 edition)
     
  8. bbmayo

    bbmayo Active member

    Joined:
    Oct 31, 2004
    Messages:
    5,088
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    try going into Device Manager and delete your drives. Then restart your computer and let XP load them automatically.


    [​IMG][​IMG]
     
  9. woodster

    woodster Member

    Joined:
    Dec 8, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    How do I do that?
     
  10. bbmayo

    bbmayo Active member

    Joined:
    Oct 31, 2004
    Messages:
    5,088
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Right Click on your "My Computer" Icon and go to "Properties"
    Then click on the "Hardware" Tab
    Then click on "Device Manager"
    Now click the little + sign beside "Disk Drives"
    Right click on each drive and hit "uninstall"
    Do that for both drives then re start


    [​IMG][​IMG]
     
  11. woodster

    woodster Member

    Joined:
    Dec 8, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I will give it a try later ... will reply when done. Thanks for all your help mate, I appreciate it.
    Cheers bbmayo!!!
     
  12. woodster

    woodster Member

    Joined:
    Dec 8, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Updating to nero6 reloaded cured the problem ....

    cheers bud
     
  13. bbmayo

    bbmayo Active member

    Joined:
    Oct 31, 2004
    Messages:
    5,088
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    :) :)

    Im gald you got it working


    [​IMG] [​IMG]

    WinXP SP2
    AMD Athlon XP 2400+ (2.01GHz)
    1GB DDR 3200
    ATI All In Wonder 9600
    Burners Nec 2500A / Pioneer DVR 105

     

Share This Page