1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Nero 7.10.1.0 Illegal Disc error

Discussion in 'Nero discussion' started by ARcanUS, Jul 18, 2007.

  1. ARcanUS

    ARcanUS Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hello, using a SATA Lite On LH-20A1S DVD+/-RW with 8x DVD write speed on a Windows Server 2003 R2 x64 SP1. I get an illegal disc error all the time a little but into the burn. I've coastered four discs, two while burning at 4x, so I dont think its the media, which I admit is a crappy brand I got from Frys for cheap, but even bad media have at least 50% burnable discs. Here is the log, any help is appreciated, and thanks in advance.

    One thing I'm worried about is when Nero identifies my SATA drive as IDE (This is towards the top @ "Adapter driver: <IDE> HA 1 "). Also, it lists no Existing drivers.

    Thanks.
     
  2. gwendolin

    gwendolin Senior member

    Joined:
    Jun 29, 2005
    Messages:
    7,528
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    DMA needs to be on, heres a guide to turn back on

    http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/260038
     
  3. ARcanUS

    ARcanUS Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    No such option is available for SATA drives, which is what my DVDRAM drive is at.
     
  4. nasayin

    nasayin Regular member

    Joined:
    Mar 5, 2006
    Messages:
    513
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
  5. ARcanUS

    ARcanUS Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have the latest firmware, which is 9L08...

    although...

    The Lite On Global site says this is the latest firmware, http://www.liteonit.com/DOWNLOADS/ODD/LH-20A1S/firmware/RW209L08.zip

    But the Lite On US Site says the 9L02 is the latest firmware, http://www.liteonamericas.com/twnmain/DOWNLOADS/ODD/LH-20A1S/firmware/DR209L02.zip

    And in a email I exchanged about a month ago with Lite On support, they said the latest firmware was 9L05, at http://www.liteonit.com/global/inde...amp;task=blogcategory&amp;id=26&amp;Itemid=67

    But that URL is dead...

    ??wtf??
     

Share This Page