1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Nero, DVD-Rs and my sanity.. What am I doing Wrong?

Discussion in 'PS2 - DVD backup discussion' started by DocPocket, Apr 1, 2005.

  1. DocPocket

    DocPocket Member

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hey all.... looked around for answers to this, couldn't find them.. Or I'm stupid 8)

    I am trying to back up my games, like Tekken 5, DW5, etc... nothing special... i can create the ISOs no problem, but am dumbfounded as to what happens next...
    I picked up a copy of Nero6 and have a stack of Fujifilm DVD-Rs... Nero doesn't use DVD-Rs? I don't quite get this... I am still new to DVD manipulation (obviously) but am eager to learn... What do I need to do? Go get DVD+Rs? What is the difference (see how noob?) You may all now slap your foreheads in my direction.

    Thanks for help...

    DocP
     
  2. dragulaAC

    dragulaAC Active member

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Messages:
    1,062
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Try Dvd Decrypter to read/write your backups, there's a free d/l from AD.

    To boot your backups, you will either need a modchip installed, or the use of boot discs, like SwapMagic.
     
  3. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    Also, what burner do you have doc?
     
  4. DocPocket

    DocPocket Member

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have DVD Decrypter... It didn't seem to like my disks either... I have an HP Pavilion a730n the burner is the one that comes stock...

    "DVD+RW/CD-RW double layer 8x DVD+R/RW drive with CD writer capabilities"

    Oh man... I think I figured something out (um... duh..) let me take a WILD stab here... The fact that the computer says 'DVD+RW' means that's what I should be using right? Oh jeez... I need to spend less time thinking and more time PAYING ATTENTION... i'm really not this stupid...

    If this is not the case... please elucidate me... 'Cuz I would be totally lost then.... Are the DVD-Rs older or something?

    Now a bunch of posts I've read said to steer clear of the RWs... Just go with the +Rs? yeah? I have a v4 PS2.. It's a fliptop w Swap Magic 3.3

    DocP
     
  5. dragulaAC

    dragulaAC Active member

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Messages:
    1,062
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Don't use RW's. With a v4 ps2, you are basically hit or miss with +r's, but -r's will work.
     
  6. DocPocket

    DocPocket Member

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    But I am correct in my assumption that I cannot use -Rs in my Drive?

    DocP
     
  7. kocher

    kocher Regular member

    Joined:
    Mar 29, 2005
    Messages:
    250
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    no u cant use the -rs if ur burner only supports +r. try burning a movie on a +r and playing it in ur ps2 if that works then u will be able to play ur back up games on +r as well.
     
  8. DocPocket

    DocPocket Member

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    *whew* MAN! I need to open my eyes and take a minute every now and then.... GOT IT! Thanks for all of your help fellas.... Was able to backup a DVD and CD game... Everything seems to be running smoothly!

    DocP
     

Share This Page